În urmă cu două săptămâni, când din dosarul în care este cercetat penal pentru fapte de corupţie deputatul Cătălin Rădulescu s-au scurs transcrierile unor interceptări telefonice, a fost amintit şi numele actualului prefect de Argeş, Mihai Oprescu, la vremea aceea director al ITM.

Potrivit celor ce au publicat interceptările, se sugera astfel că Oprescu ar fi fost implicat şi el în diverse afaceri ale lui Rădulescu, mai mult sau mai puţin necurate. În stenograma în cauză însă, ce reproduce o conversaţie purtată de Rădulescu cu Oprescu, este vorba doar despre eliberarea unei adeverinţe pentru firma deputatului, faimoasa Concordia Con.Strade, care participa la o licitaţie. Discuţia e datată 30.09.2013, ora 13.46: „Pentru participare la o licitaţie… am terminat-o, că poate îi trebuie mai repede. Să facă un drum sau cineva, să trimită s-o ia. …. Ce licitaţie e? …. Ne cere un d-ăsta de Revisal de la noi ….”, îi spunea telefonic deputatul lui Mihai Oprescu.
Deşi s-a speculat mult pe această temă, privind o legătură între Cătălin Rădulescu şi Mihai Oprescu, anumite lucruri dovedesc contrariul. Cât a fost şef al ITM Argeş, Mihai Oprescu a controlat de mai multe ori firma lui Cătălin Rădulescu, iar pentru neregulile găsite i-a aplicat amenzi de peste 200 de milioane lei vechi. Astfel, pe 23 octombrie 2012, în urma unor sesizări şi a unui control de la ITM, firma Concordia Con.Strade a fost amendată cu 10.000 de lei noi pentru muncă fără forme legale şi cu încă 5.000 de lei pentru că ar fi trebuit să remedieze anumite chestiuni descoperite la controalele anterioare, dar nu binevoise să îndeplinească măsurile dispuse de inspectorii de la Muncă. De asemenea, în martie 2014, pentru aceleaşi nereguli, respectiv neîndeplinirea măsurilor stabilite, firma lui Rădulescu a fost amendată din nou de Mihai Oprescu cu încă 5.000 de lei. În total, 200.000 de milioane de lei de lei vechi în numai cinci luni! Şi, probabil, amenzile ar fi continuat să curgă, dacă Mihai Oprescu nu ar fi fost numit prefect, în mai 2014!

Comments

comments

DISTRIBUIȚI