Canadienii testează deja un vaccin pentru coronavirus. Echipa de cercetare a primit un grant de un milion de dolari. Cercetătorii care lucrează la acest vaccin provind din regiunea Saskatchewan din Canada, relatează Narcity.

Deşi drumul încă este lung până la folosirea vaccinului pentru a imuniza oameni, cercetătorii încearcă să găsească cu rapiditate o soluţie miraculoasă. În ianuarie, Universitatea din Saskatchewan a anunţat că a primit acordul Agenţiei de Sănătate Publică din Canada pentru a începe dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19.

De atunci, cercetătorii au primit mai multe granturi care să îi ajute în acest amplu proces. Deşi ar mai putea dura cel puţin un an până să fie gata, a fost confirmat faptul că vaccinul este testat pe animale în acest moment.

Nu există încă un calendar care să ne arate când ar putea fi folosit vaccinul pentru a imuniza oameni împotriva COVID-19. Volker Gerdts, director la VIDO-InterVac spune că toate lecţiile învăţate la momentul epidemiei de SARS le dau cercetătorilor o idee în legătură cu felul în care ar trebui să arate un vaccin pentru noul coronavirus.

Odată ce faza testării pe animale este finalizată, echipa de cercetare va trebui să trimită vaccinul pentru studii clinice înainte ca el să fie confirmat pentru folosirea pe oameni. Acest important pas vine după ce echipa de cercetare din Saskatchewan a primit un grant de un milion de dolari.

Comments

comments