Donarea de sânge reprezintă un act de milostenie faţă de aproapele aflat în suferinţă. Mila creştină are două trepte. Prima treaptă, dăruieşti ceea ce ai. Treapta a doua, dăruieşti ceea ce eşti. Mântuitorul Iisus Hristos nu a dăruit ceva material, dar El S-a dăruit total, până la ultima picătură de sânge. De aceea, nu poate fi un mod mai frumos de a-I urma lui Hristos, decât de a dărui ceva din noi, din ceea ce suntem.

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, la Centrul de Transfuzie Sanguină Argeș, s-a desfășurat, astăzi, 26 februarie 2015, prima etapă a proiectului de donare sânge: Campionii Vieții, în care personalul clerical și neclerical din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, este chemat să împlinească porunca Mântuitorului: Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.

Slujitorii Sfintelor Altare piteștene au donat sânge pentru salvarea creștinilor de pretutindeni.

Înaltpreasfinția Sa a mulțumit pentru solidaritate ortodoxă și a îndemnat pe toți cei prezenți să prețuiască viața și mai ales sufletul dăruit de Dumnezeu.

Doamna doctor Chiran Monica, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Argeș, a declarat că este emoționată de gestul creștinesc al sfințiților slujitori, mulțumind Înaltpreasfinției Sale pentru binecuvântare și îndemn, dar și pentru darul vieții, concretizat prin donarea de sânge, atât de necesar celor aflați în suferință.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI