Preoţii din cadrul Eparhiei Argeşului sunt de-a dreptul revoltaţi, pe motiv că forul superior le-a impus cote de vânzări pentru calendare şi lumânări.

Din listele obţinute reiese clar că fiecare parohie din judeţ a primit un număr de calendare pe care are obligaţia să le vândă enoriaşilor. În acest fel, credinţa oamenilor este exploatată şi ne arată că biserica se transformă într-o afacere în sutană. Cotele impuse de Eparhia Argeşului şi Muscelului sunt în funcţie de mărimea parohiei. Preoţii vor fi nevoiţi să vândă 1.500 calendare foi, 2.500 de calendare tip agendă, 60 calendare de perete şi 60 de birou. De asemenea, va trebui să vândă nici mai mult, nici mai puţin de 2.960 kilograme de lumânări.

“Având în vedere informațiile apărute în mass-media locală, cu privire la eventuale cote impuse preoților, în ceea ce privește vânzarea de calendare și lumânări, vă facem cunoscut că, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului nu are cunoștință de astfel de documente. În acest sens, se va demara o anchetă internă din partea Centrului Eparhial.”

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Comments

comments