Câinii dresați special pentru controlul anti-covid au intrat în program pe aeroportul din Sibiu. Cinci câini de serviciu, special dresați la Centrul Chinologic din Sibiu, al Poliției Române, operează deja pe Aeroportul Internațional din Sibiu pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Toate persoanele care tranzitează terminalul Sosiri din incinta Aeroportului din Sibiu pot fi supuse verificărilor de către echipele canine pentru depistarea infecţiilor cu noul coronovirus. Iar cele indicate de câini ca posibil a fi infectate vor fi invitate să se testeze gratuit, cu test rapid, de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului, fără a fi însă obligate să se testeze, potrivit prevederilor legale în vigoare la ora actuală.

Acest proiect, pilot în România, a fost adoptat printr-o Hotârâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă și, pentru început, se va derula pe o perioadă de probă de 60 de zile, doar pe Aeroportul Internațional din Sibiu. Dacă rezultatele vor fi promițătoare se intenționează extinderea lui și în alte aeroporturi din țară.

Comments

comments