Cadou de Crăciun! Argeșeni amendați pentru că au plecat din carantină

În perioada sărbătorilor prilejuite de Nașterea Domnului, aproape 1.000 de polițiști și polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Astfel, în perioada 24-26 decembrie au fost organizate 88 de acțiuni punctuale (din care 76 de acțiuni independente ale polițiștilor, 9 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și trei acțiune cu reprezentanți ai altor instituții). Au fost verificate, în total, 8.156 de persoane. Totodată, 314 autovehicule au fost controlate, iar 284 de societăți au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.500 de lei, astfel:
-117 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;
-12 sancțiuni, în valoare totală de 13.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina;
-o sancțiune, în valoare de 3.000 de lei, pentru un operator economic care nu a respectat programul de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here