De azi cresc salariile bugetarilor! Măririle vor varia între 10% și 15 sau chiar 25 de procente. Președintele Klaus Iohannis a promulgat la începutul acestei săptămâni legea care prevede creșterea salariilor iar costul majorării în cazul celor 200.000 de bugetari care vor beneficia de mărire se ridică la cinci miliarde de lei

 

Începând cu 1 decembrie, personalul din învăţământ va primi o majorare de 15%, în timp ce asistenţii sociali, ca şi angajaţii din sănătate, vor beneficia de o creştere de 25%. Salariile celorlalţi bugetari care nu au beneficiat anterior de alte majorări vor creşte cu 10%.

“Cel mai mult ce putem noi face cu bugetul este să împingem deficitul până la 3% sau sub 3%, să nu depășească 3%. Și așa riscăm pe termen lung să avem probleme de credibilitate, care riscă să afecteze investițiile în economia românească, dar, în momentul de față, cred că am avea argumentele să putem justifica un deficit de până la 3%. Pe de altă parte, e important ca, dincolo de aceste creșteri salariale, care, încă o dată, sunt importante și sunt justificate, să avem și un pachet de investiții, deci să arătăm și să facem în așa fel încât creșterea economică să nu se bazeze doar pe consum”.

Majorări de 25% la salariu vor primi: personalul din sistemul public sanitar, personalul din sistemul public de asistenţă socială, personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii.

Majorări de 15% va primi de la 1 decembrie personalul din sistemul de învăţământ, potrivit OUG nr. 54/2015 – personalul didactic, nedidactic, precum şi cel auxiliar.

Majorări de 10% la salariu vor primi: personalul din administraţie publică şi locală, personalul din structurile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale- jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă, personalul din unităţile de cultură şi teatru.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI