Bogdan Ivan după eșecul moțiunii de cenzură: “De acum, scapă cine poate!”

Bogdan Ivan după eșecul moțiunii de cenzură: “De acum, scapă cine poate!”

Lipsa cvorumului de la votul moțiunii de cenzură din Parlament, de luni, este un eșec pentru noua conducere a Partidului Social Democrat, susțin la unison analiștii politici. Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș, singurul partid de opoziție care și-a mobilizat toți parlamentarii pentru ședința de plen, trage un semnal de alarmă că după evenimentul de ieri, românii sunt pe cont propriu și țara nu mai are “nici Guvern, nici opoziție”.

O spun cu regret, dar trebuie să recunoaștem că, ȋn acest moment, România nu mai are nici Guvern, nici opoziție reală. Despre faptul că Guvernul Orban nu ȋi reprezintă pe români ne-am dat deja seama de luni bune, iar acum, cine mai avea vreun dubiu, s-a convins că nici PSD-ul nu o face. Suntem pe cont propriu, pe principiul “scapă cine poate”. Trebuie să avem singuri grijă de sănătatea noastră și a familiilor noastre, trebuie să ne securizăm locurile de muncă sau micile afaceri. Trebuie să ne protejăm copiii și bătrânii, să ajutăm, pe cât putem, pe cei din jur, care au nevoie de noi. E o realitate tristă, care se va schimba dacă, pe 27 septembrie, nu vom mai alege aceiași oameni, fie că au trecut de la PNL la PSD sau invers”, a spus Bogdan Ivan.

Singurul partid din opoziție care a participat cu tot efectivul la ședința de plen de luni a fost partidul condus de Victor Ponta. Toți cei 24 de parlamentari PRO România au fost prezenți ȋn sală.

Cred că parlamentarii PRO România au dat o lecție de onoare și demnitate ieri, au arătat cum ar trebui să se facă politică la cel mai ȋnalt nivel. Noi am refuzat, ȋncă de la ȋnceput, să susținem acest Guvern, care a dat dovadă de inconștiență și incompetență. Iar colegii mei au rămas fideli principiilor pe care ni le-am asumat, și-au ținut cuvântul, nu au dat ȋnapoi, nu au cedat presiunii, promisiunilor sau amenințărilor care se practică ȋn astfel de situații.

Sunt sigur că românii care au urmărit ce s-a ȋntâmplat ȋn Parlament luni au ȋnțeles care e diferența ȋntre noi, un partid tânăr, modern și serios, și cei care, de 30 de ani, trăiesc din blaturi și jocuri de culise. Pe 27 septembrie și 6 decembrie cetățenii vor sancționa aceste practici, iar rezultatele localelor și parlamentarelor vor fi un duș rece atât pentru PNL, cât și pentru PSD”, a concluzionat liderul PRO România Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.