Băncile din Argeş scot la licitaţie terenuri de sute de miliarde

EXECUTĂRI SILITE Băncile caută cumpărători pentru zeci şi zeci de terenuri din Argeş, cel mai scump dintre ele valorând peste 78 de miliarde de lei vechi. Terenurile sunt propuse spre vânzare ca urmare a derulării unor proceduri de recuperare a creanţelor, inclusiv vânzarea amiabilă. La ora actuală, în România sunt zeci şi zeci de mii de persoane fizice şi juridice care, din cauza neachitării creditelor – multe dintre ele de valoare mare – au ajuns să fie executate silit de către bănci. Şi în Argeş sunt sute şi sute de bunuri oferite la vânzare de către bănci, cele mai mari preţuri fiind cerute pentru terenuri. Terenurile

sunt propuse spre vânzare ca urmare a derulării unor proceduri de recuperare a creanţelor, inclusiv vânzarea amiabilă. Cele mai scumpe terenuri oferite spre vânzare în Argeş sunt la BCR. Aici cel mai mare preţ – 78,5 de miliarde de lei vechi – este cerut pentru un teren intravilan situat în Piteşti pe Calea Craiovei, suprafaţa sa fiind de 3.960 de mp. În comuna Recea, BCR vinde o fermă suine cu două adăposturi şi teren în suprafaţă de 20.020 de mp, preţul cerut fiind de 16 miliarde de lei. Pe locul al treilea în topul preţurilor de la BCR este un teren de 3.018 mp situat în Găvana 3, pentru care banca cere 12,9 miliarde lei. Deşi terenul este oferit spre vânzare din decembrie 2010, până acum nu s-a găsit vreun cumpărător. Cel mai mare teren oferit la vânzare este în comuna Arefu şi are 65.000 de mp. Preţul lui? 5,5 miliarde lei. Din ianuarie, de când a fost pus la vânzare, terenul nu şi-a găsit vreun ofertant concret. Ultima ofertă a BCR privind un teren din Argeş este de la Călineşti, aici fiind de vânzare un teren de 4.624 de mp, împreună cu două construcţii de 593,93 mp şi respectiv 712,46 mp. Preţul cerut este de 5,56 miliarde lei.

BRD scoate la licitaţie patru terenuri

În ceea ce priveşte BRD-ul, cel mai scump teren scos la licitaţie (pentru 15 decembrie) este în comuna Bradu, sat Geamăna. Terenul este intravilan, are o suprafaţă totală de 3.677 mp şi pentru el se cer 3,35 miliarde lei. În extravilanul localităţii Ciupa-Mavrodolu este scos la licitaţie (pe 10 noiembrie) un teren arabil în suprafaţă totală de 17.725 mp, pentru care se cer 1,12 miliarde lei. Un teren de 500 de mp din satul Smeura va fi scos la licitaţie pe 23 noiembrie, preţul cerut fiind de 941,2 milioane lei. Ultimul teren din judeţ scos la licitaţie de către BRD este în comuna Răteşti, sat Pătuleni, şi are o suprafaţă totală de 5.407,3 mp. Terenul costă 683,1 milioane lei.

84.200 de euro pentru un teren de pe strada George Coşbuc

Sucursala Argeş a Bancpost a scos la vânzare prin licitaţie opt terenuri. Cel mai scump are 323,7 mp şi este situat în Piteşti, pe strada George Coşbuc. Preţul de pornire al licitaţiei (care va avea loc pe 11 noiembrie) este de 84.200 de euro. Pe locul al doilea în topul terenurilor scoase la licitaţie de către Bancpost, este un teren intravilan curţi construcţii în suprafaţă de 513 mp din acte şi 605 mp din măsurători. Terenul este situat tot în Piteşti, pe strada Dragoş Vodă, iar preţul său este de 76.000 de euro. Pe 8 noiembrie, Banca Românească scoate şi ea la licitaţie publică cu strigare un teren de 3.800 de mp din satul Geamăna, comuna Bradu, plus hală şi sediu administrativ de 498,78 mp şi platformă betonată de 202,9 mp, valoarea de pornire fiind de 6,8 miliarde lei. Între 9 noiembrie şi 15 decembrie, Raiffeisen Bank scoate la licitaţie şapte terenuri din Argeş. Cel mai mare preţ de pornire – 3,06 miliarde lei (fără TVA) – este pentru un teren de 1.600 de mp, situat în comuna Pietroşani, sat Retevoieşti.
Şi Banca Transilvania are la vânzare un teren scump, evaluat la 127.500 de euro, cu o suprafaţă de 19.870 de mp şi situat în satul Ciocanu, comuna Dâmbovicioara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.