Blestemul preşedinţilor! Scaunul de preşedinte al CJ Argeş, unul cu ghinion? Toţi cei care l-au ocupat au avut parte numai de necazuri

La prima vedere, postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş pare a fi tot ceea ce un politician îşi poate dori: putere, vizibilitate, o mulţime de bani de manevrat, inclusiv în folos propriu… Însă, la o analiză mai atentă, dincolo de strălucirea de suprafaţă, se pare că pentru cei ce au ocupat până în prezent respectiva funcţie a adus şi… ghinion. Şi nu unul oarecare, ci chestiuni serioase, de viaţă şi de moarte!

Consiliul Judeţean Argeş funcţionează, ca instituţie, din 1992, în baza Capitolului VI din Legea administraţiei publice locale, având, un preşedinte şi doi vicepreşedinţi. La noi, în cei peste 26 de ani de existenţă, doar cinci persoane au condus administraţia judeţeană, cel mai longeviv a fost Constantin Nicolescu, numai că, în loc să părăsească scena politică liber, acesta a ispăşit o pedeapsă de câţiva ani de închisoare la Colibaşi, pentru corupţie. Nici predecesorii săi, Florea Costache şi Ion Mihăilescu nu au sfârşit mai bine. De ghinion a fost lovit şi urmaşul său în funcţie, Florin Tecău.

Primul preşedinte al CJ Argeş a murit la 56 de ani, răpus de o ciroză hepatică

Primul preşedinte al CJ Argeş a fost răposatul Florea Costache, între 1992 şi 1996. După un singur mandat, el i-a predat ştafeta lui Ion Mihăilescu, care a stat în fruntea judeţului vreme de 8 ani, până în 2004. Amândoi însă au avut în timpul în care au gestionat treburile judeţului, mari probleme de sănătate, luptându-se cu maladii precum ciroza hepatică şi cancerul. În cazul primului preşedinte din istoria CJ Argeş, ciroza i-a fost chiar fatală, Florea Costache decedând în 2011, la vârsta de 56 de ani, la acea vreme ocupând funcţia de vicepreşedinte.

În cazul lui Ion Mihăilescu, dincolo de boală, el a trebui să se lupte şi cu trădările şi răutăţile colegilor de  partid, politică şi alianţe. În 2004, pe vremea când preşedinte al PSD în Argeş era Filip Georgescu, colegul său de partid, lui Ion Mihăilescu i se promisese solemn o „promovare” în Senatul României, doar ca să lase cale liberă în prima poziţie din fruntea judeţului lui Constantin Nicolescu. La Bucureşti însă, în ultima azi a înscrierilor în cursa electorală din 2004 pentru Parlament, Adrian Năstase, preşedintele PSD, l-a înlocuit de pe listele de candidaţi pe Ion Mihăilescu cu George Copos, reprezentantul PUR, aliatul PSD în alegerile parlamentare de la acea vreme. Şi astfel, dus cu vorba şi păcălit de colegii de partid, Mihăilescu a rămas şi fără Senat, şi fără scaunul de la CJ. Unde s-a instalat comod, pentru mai bine de 10 ani, Constantin Nicolescu!

Şi dacă cei trei au avut necazuri cu carul, se pare că nici cel ce i-a urmat lui Nicolescu, preşedintele cu numărul 4 al CJ, Florin Tecău, nu s-a simţit prea bine! La niciun an de la instalarea în funcţie, s-a băgat ca musca în lapte într-un scandal mare cât casa. Şi nu unul oarecare, ci unul sexual!

Să fie, oare, judecând după toate cel spuse, scaunul de la CJ unul blestemat? Rămâne de văzut cum va evolua actualul preşedinte, Dan Manu! În funcţie de asta, chiar se va putea spune dacă scaunul respectiv este unul blestemat sau ceea ce s-a întâmplat până acum au fost doar simple coincidenţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here