Biblioteca Judeţeană, un mare cârnat, înconjurat de pavelele roşii ale lui Pendiuc. Află ce vedetă TV a făcut această comparaţie

Din ciclul “Arhitectura care distruge cultura”.

În ediţia de joi a emisiunii “La Ordinea Zilei”, pe care o prezintă la Antena 3, jurnalista Dana Grecu a abordat şi subiectul clădirilor hidoase cu care edilii locali au reuşit să strice arhitectura oraşelor. Printre exemplele de “rele practici” şi lipsă de bun gust pe care le-a prezentat telespectaorilor săi s-a numărat şi  Biblioteca Judeţeană Argeş, “plantată” pe Strada Mare din Piteşti, între minunate clădiri de epocă.

“De câte ori merg în oraşul meu natal şi văd clădirea Bibliotecii Judeţene am senzaţia că aceasta seamănă cu un cârnat, cu un sendvich, cu ceva aşa foarte hidos, care nu are nicio legătura cu arhitectura clădirilor ce o înconjoară, precum cea a Curţii de Apel, a Primăriei sau a Galeriei de Artă. Şi, culmea, e înconjurată şi de nişte pavele roşii plantate de primarul Pendiuc, când a “modernizat” centrul oraşului”, a explicat cunoscuta prezentatoare, despre care se ştie că este piteşteancă get-beget şi încă locuieşte efectiv în oraş, deşi munceşte de ani de zile în Capitală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here