NĂSCUT CAMPION. La doar 15 ani, piteşteanul a ocupat locul patru în Campionatul European de Formula Abarth din acest an, câştigând două curse la Misano-Adriatico şi Barcelona, precum şi un loc doi pe celebrul circuit de la Monza.

Născut la Piteşti şi elev, în prezent, la British School of Bucharest, tânărul Robert Vişoiu are toate şansele ca, în câţiva ani, să ajungă primul piteştean pilot în Formula 1. Un performer înnăscut, ca şi cunoscutul său tată (patronul de la „Conarg”), Robert a reuşit ca, în acest an, să obţină un lăudabil loc patru în elitistul Campionat European de Formula Abarth, care include echipe cu o vastă experienţă  în motorsportul internaţional.

Un campionat în care Robert a concurat pentru echipa elveţiană Jenzer Motorsport. Competiţia este deschisă tuturor piloţilor care au împlinit vârsta de 15 ani. Iar pe parcursul acestui an, Robert a reuşit câteva performanţe absolut remarcabile, câştigând cursele de la Misano-Adriatico (Italia) şi Barcelona, precum şi un loc doi pe celebrul circuit de la Monza. Performanţa lui Robert de la Misano-Adriatico l-a transformat în „revelaţia sezonului” şi a le-a demonstrat tuturor că este un adversar de temut pentru ceilalţi piloţi, în ciuda faptului că este mezinul campionatului.

Cel mai bun pilot român de karting din toate timpurile

Pasiunea lui Robert pentru karting a început la vârsta de 6 ani, când a încercat pentru prima dată un pufo kart. Din acel moment, Robert şi-a concentrat atenţia asupra viitoarei sale cariere de pilot, lărgindu-şi experienţa în diferite campionate naţionale şi internaţionale de karting.
În doar un an, a trecut de la categoria Pufo la categoria Mini Class, unde a urcat rapid pe primele poziţii, devenind campion naţional şi internaţional, în urma victoriilor din KF3, unde s-a clasat mai întâi pe locul 3 urmat de locul 2 în Campionatul Sud-Est European.
Prima performanţă deosebită în karting a lui Robert a fost în 2008, când a obţinut locul 4 în categoria KF3 din Campionatul Sud-Est European. Un an mai târziu, la aceeaşi categorie, Robert Vişoiu ieşea vicecampion. În ianuarie a.c., Robert Vişoiu a urcat de două ori pe podiumul WSK, în cadrul festivităţii de premiere a Campionatului cu acelaşi nume, care a avut loc la Centro Fiera di Montichiari (Brescia). Robert a obţinut locul al doilea la WSK World Series clasa KF3 (categoria de vârstă 13-14 ani) şi la WSK Master Series, tot la clasa KF3. Tânărul sportiv român a ocupat locul al VI-lea în acelaşi campionat la Euro Series, clasa KF3.
Campionatul WSK este considerat cel mai competitiv din lume, chiar dacă este o competiţie privată. Rezultatele obţinute de Robert Vişoiu reprezintă cea mai bună clasare din toate timpurile a unui pilot român de karting. La doar 15 ani, Robert Vişoiu este, aşadar, un nume care, cu siguranţă, va face carieră în automobilismul sportiv.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI