Baza Salvamont de la Cota 2000 va fi gazda etapei de evaluare naţională a câinilor de salvare din avalanșă

0
1693

În perioada 20-22 ianuarie, la baza de salvare montană Cota 2000 Transfăgărăşan, se vor desfăşura evaluările naţionale ale echipajelor canine care candidează pentru a fi admise în Stagiul Naţional de Formare al Unităţilor Canine de Intervenţie la Avalanşă.

Participă echipaje canine candidate trimise de către structurile de salvare montană din judeţele  Suceava, Mureş, Bihor, Caraş Severin, Harghita, Gorj, Bacău şi Alba. Atât conductorul cât şi câinele său vor trebui să dovedească capabilitatea de acces în teren montan dificil în timpul iernii, cât şi nivelul minim necesar de antrenament pentru lucrul la căutarea în avalanşă. Evaluarea naţională este o etapă obligatorie în pregătirea unităţilor canine de avalanşă, în vederea continuării pregătirii pentru obţinerea Brevetului Naţional de Unitate Canină pentru Intervenţie la Avalanşă.

În cadrul Salvamont România, Argeşul este responsabil cu instruirea pe această linie, urmare experienţei dobândite în urma cooperării judeţului nostru cu Departamentul Savoia, în urma căreia a fost instruit primul câine de avalanşă din sistemul de salvare românesc. Helios este antrenat chiar de directorul salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here