Fermierii români au la dispoziție, începând de miercuri, încă 245 de milioane de euro prin alte patru măsuri care s-au deschis din noul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 

”€Încă 245 de milioane de euro vor fi puși la dipoziția fermierilor începând din 8 iulie, prin alte patru măsuri care se deschid din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 — 2020. Am speranța că fondurile europene pentru procesarea produselor vor merge în special către proiecte integrate, care pot să ajute să ne atingem obiectivul de a crea lanțuri scurte de producție. Mă bucur că am reușit să creăm un avantaj financiar celor care au înțeles că trebuie să se constituie în grupuri de producători și în cooperative. De asemenea, mă bucur că lansăm mult-așteptatul program pentru susținerea pomiculturii, atât pe partea de producție, cât și de procesare. Am speranța că fermierii vor face încă un pas către o mai bună dezvoltare și organizare cu ajutorul acestor fonduri”, a spus Daniel Constantin.

Cele patru sesiuni de depunere de proiecte din noul PNDR care sunt deschise în perioada 8 iulie — 30 octombrie 2015 sunt pentru SubMăsura 4.1a — Investiții în exploatațiile pomicole, SubMăsura 4.2 — Investiții pentru procesarea/marketingul produselor agricole, SubMăsura 4.2a — Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol și SubMăsura 6.3 — Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

Alocarea financiară pentru sesiunea continuă din 2015 pentru subMăsura privind investițiile în exploatațiile pomicole este de 70,5 milioane de euro, iar printre investițiile eligibile se numără reconversia plantațiilor existente, înființarea de plantații pomicole și pepiniere, înființarea, extinderea și/sau modernizarea sistemelor de depozitare.

Comments

comments