OPORTUNITATE Prin intermediul unui proiect regional cu finanţare europeană derulat de către AOA Argeş, 44 de şomeri din municipiu îşi vor găsi loc de muncă, iar alţi 22 vor putea câştiga câte 40 de milioane, dacă îşi fac planuri de afaceri. Săptămâna trecută, la Hotelul „Ramada” a avut loc conferinţa de informare a proiectului „Acţiuni pentru ocupare – o şansă în plus pe piaţa muncii – ACASĂ”, un proiect regional al cărui beneficiar este AOA Argeş.

Valoarea proiectului este de 550.000 de euro, dintre care 91% sunt fonduri nerambursabile de la UE. Evenimentul a stârnit un mare interes printre cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, în sala Diamond Ballroom fiind prezenţi peste 300 de şomeri. Conferinţa a fost onorată şi de prezenţa preşedintelui AOA Argeş – Virgil Dumitru, a preşedintelui executiv Dan Ionescu, precum şi a mai multor invitaţi de la Consiliul Judeţean, AJOFM şi din mediul de afaceri din judeţ.
După cum preciza managerul de proiect Marian Năstase, dintre şomerii interesaţi de proiect se va crea, după o preselecţie, un grup-ţintă de 220 de persoane. Toate aceste persoane vor primi câte 400 lei pentru participarea la activităţile proiectului. Structura grupului-ţintă este următoarea: persoane în  căutarea unui loc de muncă – 140, persoane inactive – 43, şomeri – 15, şomeri de lungă durată – 16, şomeri peste 45 ani – 2, şomeri tineri – 4. 110 dintre acestea vor învăţa să facă planuri de afaceri şi să acceseze fonduri europene.  22 persoane din acest grup, care vor scrie cele mai bune planuri de afaceri, vor fi premiate cu câte 40 de milioane. Celelalte 110 persoane vor beneficia de cursuri de formare profesională (management, resurse umane) autorizate prin Comisia Naţională de Formare Profesională a Adulţilor. La final, toţi participanţii vor primi diplome eliberate de Ministerul Muncii, diplome recunoscute la nivel naţional şi european. Trebuie subliniat faptul că participarea la toate cursurile este gratuită. Partea cea mai atractivă a proiectului este faptul că, tot la final, dintre cei 220 de şomeri, 44 vor fi angajaţi în cadrul firmelor membre AOA Argeş. Început pe 1 mai, proiectul „Acţiuni pentru ocupare – o şansă în plus pe piaţa muncii – ACASĂ” se va încheia pe 2 mai 2013.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI