Balul Ancheta a ajuns la cea de a XIV-a ediţie

Balul săptămânalului „Ancheta” eveniment ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, a reunit, vineri, 28 octombrie, 300 de personalităţi din mediul public. Au răspuns „Prezent”invitaţiei lansate de către gazda dineului oameni de afaceri, reprezentanţi ai clasei politice, parlamentari, şefi de instituţii, colegi din media şi specialişti din diferite domenii de activitate. Balul „Ancheta” s-a desfăşurat într-un ambient deosebit, asigurat de către Ramada Piteşti, acolo unde, ca în fiecare an, echipa a ţinut să reunească partenerii din mediul public într-o gală dedicată socializării, mesajelor de prietenie şi proiectelor comune.

În programul evenimentului, momentul serii a fost marcat de intrarea pe scena Balului „Ancheta” a celui mai mare naist al lumii, un artist care a redus, prin recitalul său, sala la tăcere, pentru a o ridica apoi în picioare, în ropote de aplauze. Gheorghe Zamfir a vrăjit audienţa prin măiestria sa, hipnotizând de-a dreptul spectatorii.  Maestrul absolut al naiului a încheiat recitalul său în tonurile cunoscutei „Lie, Ciocârlie”  interpretare care i-a emoţionat atât de mult pe ascultători, încât s-au ridicat pe rând în picioare pentru a-şi arăta admiraţia şi respectul faţă de acest artist român recunoscut la nivel internaţional. Prezenţa lui Gheorghe Zamfir în Argeş, în cadrul unui eveniment privat, a reprezentat o premieră pe care invitaţii au apreciat-o şi au trăit-o la intensitate maximă.

La nivelul spectacolului muzical au mai fost prezenţi pe scena evenimentului artiştii de la Distinto, cunoscuţi sub numele de Il Divo de România, singurii tenori pe care Julio Iglesias i-a acceptat, în 40 de ani de carieră, să îi deschidă concertele, şi fabuloasa trupă De la Fun, ale cărei momente au atras aplauzele sălii şi i-au determinat pe invitaţi să păşească pe ringul de dans, fiind responsabili cu voia bună.

Un alt moment apreciat de public, a fost cel susţinut de unul dintre cele mai puternice ansambluri de căluşari din ţară, un simbol al Argeşului la nivel de reprezentare naţională, şi anume ansamblul de căluşari de la Stolnici. Dansurile lor au transformat momentul într-un spectacol live, plin de ritm şi viaţă.

În ceea ce priveşte momentele susţinute de săptămânalul „Ancheta” în calitate de organizator al dineului, acestea au constat în acordarea mai multor premii de excelenţă, pentru reprezentativitate naţională, activitate publică, investiţii şi rezultate notabile în mediul de afaceri, premii care au adus în faţa publicului exemple de bună practică din toate domeniile, oameni, companii şi proiecte menite să susţină tematica acestei ediţii a balului, şi anume aceea că Argeşul, în ciuda tuturor dificultăţilor, piedicilor sau încercărilor prin care a trecut în ultimii ani, a supravieţuit şi a reuşit să rămână un judeţ important, cu oameni importanţi şi cu un cuvânt de spus pe harta naţională.

Proiect de ţară pentru 50 de ani. Senatorul Şerban Valeca

La nivelul activităţii parlamentare, proiectul premiat în acest an este reprezentat de o lege care tocmai a trecut de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Documentul poartă semnătura unui senator de Argeş, şi anume Şerban Valeca, şi are o importanţă deosebită pentru că reprezintă, după 25 de ani, cea mai complexă gândire legislativă cu privire la o nevoie fundamentală a statului român: un proiect de ţară realizat pe 50 de ani de către academicieni şi specialişti, un proiect de la care să nu se abată nicio guvernare şi care să stabilească clar, ştiinţific, ce măsuri vor fi aplicate în domeniile fundamentale ale statului (învăţământ, sănătate, infrastructură, fiscalitate, transporturi), pentru ca România să se dezvolte coerent şi pe baza unor factori ştiinţifici, nu subiectivi. Şerban Valeca a explicat invitaţilor la eveniment că a lucrat acest proiect inspirându-se din modelele de succes ale Germaniei şi Japoniei şi că, indiferent ce se întâmplă în zona politică, strategia pe termen lung a României trebuie făcută şi respectată cu sfinţenie, astfel încât ea să fie un pilon de creştere economică şi de îmbunătăţire a condiţiilor sociale.

Proiect pentru transformarea graniţei dintre Argeş şi Sibiu în Alpii României. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu

La nivelul administraţiei publice judeţene, a fost prezentat publicului un proiect ale cărui baze au fost puse de către Consiliul Judeţean Argeş, în parteneriat cu omologii din Sibiu, urmărindu-se unirea forţelor organizatorice şi economice din două judeţe pentru a se obţine, în condiţii mult mai sigure şi mai eficiente, o finanţare pentru infrastructură, care poate transforma graniţa dintre Argeş şi Sibiu în Alpii României. Parteneriatul, stabilit la începutul lunii octombrie între CJ Argeş şi CJ Sibiu, reprezintă un major pas înainte, atât în ceea ce priveşte viziunea şi abordarea administrativă adaptată noilor condiţii de finanţare, cât şi în ceea ce priveşte posibilitatea unor investiţii uriaşe în infrastructură pe linia munţilor Făgăraş şi pe Transfăgărăşan, cu infinite posibilităţi de dezvoltare pentru toate mediile din judeţul Argeş.

Primul spital de stat construit în ultimele trei decenii. Primar Ion Georgescu

68 de milioane de euro şi primul spital de stat construit în judeţul Argeş, ce va deservi zeci de mii de cetăţeni, au reprezentat criteriile de selecţie a premiului de excelenţă dedicat investiţiilor publice. În cadrul evenimentului „Ancheta” toţi participanţii au aflat detaliile privind construcţia aflată în plină desfăşurare a Spitalului din Mioveni, de la termeni financiari şi tehnici la specialităţi medicale şi beneficiarii finali. Despre această investiţie semnificativă primarul Ion Georgescu a declarat că este rodul muncii în echipă, a sprijinului de care s-a bucurat la Bucureşti din partea colegilor săi din politică şi a faptului că Mioveniul îşi propune să dezvolte constant proiecte de anvergură pentru cetăţenii săi şi pentru partenerii judeţeni.

Promovarea tradiţiilor şi a potenţialului turistic al judeţului Argeş. Norris Măgeanu şi Ovidiu Lipan Ţăndărică

Argeşul a reuşit să rămână un judeţ puternic, bine ancorat pe harta naţională prin rezultate economice şi prin proiecte administrative, dar mai presus de toate, prin oameni a căror voinţă şi iubire faţă de această comunitate au ţinut viu judeţul şi l-au întărit an de an.

Premiul de excelenţă pentru reprezentare naţională a mers, în anul 2016, către un tandem simbol pentru Argeş şi pentru zona Muscelului: Norris Măgeanu şi Ovidiu Lipan Ţăndărică.

De la organizarea în judeţ a unor competiţii sportive de nivel naţional, până la reprezentarea Muscelului în evenimene de turism desfăşurate la nivelul întregii ţări. De la promovarea produselor tradiţionale gastronomice specifice zonei, până la perpetuarea tradiţiilor şi transformarea lor în adevărate evenimente, musceleanul Norris Măgeanu, avându-l permanent alături pe prietenul său Ovidiu Lipan Ţăndărică, a dus numnele şi valorile judeţului dincolo de graniţele acestuia şi a dovedit că sufletul şi buna-credinţă fac minuni! În aplauzele publicului, Norris Măgeanu a declarat că toate evenimentele şi momentele de promovare în care s-a implicat au fost pornite din inimă, natural, şi că ar trebui să ţină de fiecare dintre noi să ne implicăm cu pasiune în ceea ce înseamnă perpetuarea tradiţiilor şi valorificarea comunităţii în care ne-am născut şi am crescut.

Ovidiu Lipan Ţăndărică, o prezenţă pe care sala a primit-o şi îmbrăţişat-o cu bucurie, s-a declarat fericit să găsească la Balul „Ancheta” mulţi prieteni dragi şi a mărturirsit că Argeşul i-a devenit casă în ultimii ani, fiind implicat în promovarea acestui judeţ mai mult şi mai intens decât cea a zonei sale natale.

Un brand local, transformat în succes naţional. Bijuteria Teilor – general manager Florin Enache

În doar câţiva ani, Teilor a avut o evoluţie spectaculoasă, mica afacere locală fiind transformată într-un brand naţional, cu o reţea de 21 de magazine prezente în toate marile oraşe din România. În această toamnă, compania argeşeană a deschis, în Capitală, Teilor Exclusive din Băneasa Shopping Center, un proiect unic în România, care prezintă cele mai importante pietre preţioase – „Exceptional and rare diamonds” – proiect cu care Teilor încheie practic campania de extindere la nivel naţional. Florin Enache a mărturisit, în faţa celor prezenţi, că intenţionează ca extinderea lanţului Bijuteria Teilor să depăşească graniţele ţării.

Reprezentarea Argeşului la nivel naţional – Ansamblul Căluşarii din Stolnici

Ansamblurile de Căluşari şi Căluşăreii din Stolnici au bătut scenele lumii în ritmul tradiţionalului dans românesc, Căluşul. Talentul lor le-a adus zeci de premii şi sute de diplome. Pentru a păstra intactă această tradiţie şi a-i asigura continuitatea, primarul localităţii, Sevastian Pupăză Roşu a susţinut şi încurajat obţinerea unei finanţări pe Proiectul Operaţional Regional, pentru promovarea turismului: proiectul „Stolnici – tradiţie şi folclor” al Asociaţiei Căluşăreii.

Dezvoltarea spectaculoasă a unui business tânăr. Dolo Trans Olimp – manager general Cristian Dolofan

La 5 ani de activitate, Dolo Trans Olimp este transportatorul cu cea mai mare dezvoltare pe piaţa locală. În anul 2015, Dolo Trans Olimp a fost transportatorul care a achiziţionat cea mai mare flotă de autocamioane Mercedes–Benz, flota de transportoare şi camioane tip prelată depăşind, ca valoare, 10 milioane de euro. În prima jumătate a anului 2015, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 21 de milioane lei, iar pentru 2016 se preconizează dublarea rezultatelor din anul anterior.

Un business 100% românesc, care a reuşit să renască după o lovitură grea. Afacerea Lactate Brădet – manager general Marius Badea

În ciuda problemelor create în mod artificial la începutul acestui an, Lactate Brădet a reuşit să rămână în picioare şi a găsit curajul şi puterea de a merge şi de a păstra pe piaţă un produs de brand al judeţului Argeş. Managerul general, Marius Badea, a mulţumit tututor celor prezenţi pentru sprijinul de care el şi compania sa au beneficiat la momentul critic şi a ţinut să anunţe scurt că răspunde susţinerii prin faptul că nevinovăţia Brădetului a fost dovedită cu acte.

Un alt proiect care s-a bucurat de aprecierea publică şi a fost menţionat în cadrul evenimentului este Asociaţia Autism, Tineret, Sport şi Arte Argeş. Bazele acesteia le-a pus preşedintele Ana-Maria Dumitrescu, care a expus publicului misiunea ATSA în judeţ. Scopul principal este de a asigura accesul persoanelor cu autism la o terapie de specialitate, având ca rezultat final incluziunea socio-educaţională. ATSA – Argeş are trei centre, realizate într-un singur an: două în Piteşti şi unul în Câmpulung, în cadrul cărora 70 de copii beneficiază de terapie de specialitate.

Prezentarea de modă a designerilor români aduşi în Piteşti de Oana Roman

Unul dintre momentele care au atras toate privirile a fost prezentarea ţinutelor de zi şi de seară care se găsesc în MIO Boutique, un magazin concept, deschis de Oana Roman la Piteşti. Aceasta a ales să îi promoveze doar pe designerii români, iar majoritatea rochiilor din colecţie au purtat semnătura Victoriei Sava, care a fost prezentă la eveniment.

Premiile de umor au dat emoţii invitaţilor

Aşteptate cu emoţii, dar şi cu nerăbdare, premiile de umor au surprins, prin cântece pamflet şi cadouri cu subînţeles, personalităţi şi evenimente care au marcat acest an. Premiile i-au avut ca subiect atât pe protagoniştii alegerilor locale şi parlamentare, cât şi momente spumoase şi competiţii picante din mediul public.

Omul de afaceri Gheorghe Badea – cel mai puternic om al Argeşului

Momentul mult aşteptat al serii a fost lansarea ediţiei 2016 a „Catalogului celor mai puternici oameni din Argeş” care a adus în faţa invitaţilor balului, aşa cum aduce astăzi şi în faţa cititorilor noştri, personalităţi marcante ale mediului public, care au un cuvânt greu de spus în domeniul în care activează, prezentări, interviuri şi mesaje specifice unui produs media de colecţie.

Pe baza nominalizărilor exprimate de personalităţile care apar în acest „Catalog”  clasamentul aferent anului 2016 a fost următorul:

Cel mai puternic om al Argeşului în anul 2016: Gheorghe Badea. Este al treilea an consecutiv în care preşedintele grupului GIC, omul de afaceri Gheorghe Badea, a fost nominalizat cel mai puternic om din Argeş, beneficiind  de această recunoaştere dinspre toate mediile prezente în catalog, ca urmare a rezultatelor obţinute în mediul privat, a numărului mare de locuri de muncă pe care le asigură în judeţul nostru şi a faptului că reprezintă una dintre cele mai puternice voci ale sectorului de business în relaţia cu factorii decizionali şi societatea civilă.

Locul al II-lea i-a revenit preşedintelui PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca. Din punct de vedere al politicii locale, detaşat, cele mai multe nominalizări le-a primit preşedintele PSD Argeş, un partid care după alegerile din iunie şi-a reconfirmat poziţia de forţă în judeţ, sub conducerea unui preşedinte aflat la primul mandat în bătăliile electorale.

Locul al III-lea este ocupat de Dan-Constantin Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. La nici 5 luni de la preluarea conducerii judeţului, domnia sa a reuşit să câştige încrederea şi recunoaşterea celor din mediul public care au decis să îl nominalizeze în topul celor mai puternici oameni ai Argeşului.

În ceea ce priveşte clasamentul pe domenii, pe anul 2016, acesta arată în felul următor:

Mediul de afaceri:
Locul I – Gheorghe Badea
Locul II – Virgil Dumitru
Locul III – Constantin Stroe

Sistemul public:
Locul I – Şerban Valeca
Locul II – Dan-Constantin Manu
Locul III, la egalitate de voturi: ÎPS Calinic, Ion Popa, Cornel Ionică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here