Ziua Pãmântului se sărbătoreşte în fiecare an la 22 aprilie, ca urmare deciziei Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În 1970, anul în care a fost sărbătorită  pentru prima oară  Ziua Pământului, mişcarea a dat glas unei conștiințe emergente, canalizând energia umană spre problemele de mediu.

Scopul evenimentului a fost acela al creãrii unei oportunitãţi de a transmite un mesaj întregii omeniri, pentru a-i atrage atenţia cã este momentul “sã se trezeascã“ şi sã facã ceva pentru viitorul Planetei Albastre, serios ameninţatã de poluarea produsã de activitãţile umane în general, şi de cele  economice, în special.

Suntem în cel de al 46-lea an de la prima sărbătorire a acestui important eveniment de mediu, care continuă să inspire, să provoace idei şi să motiveze oamenii să acţioneze.

Anul acesta, manifestãrile de celebrare a Zilei Pãmântului se desfãşoarã sub deviza: ”Arbori pentru Pământ”. 

În onoarea celei de a 50-a aniversări a Zilei Pământului, în 2020, Earth Day Network  (Reţeaua Zilei Pământului) a stabilit această  temă, deoarece se intenționează plantarea, la nivel  mondial, a 7,8 miliarde arbori până la Ziua Pământului ediția 2020, adică un arbore pentru fiecare locuitor al planetei.

Aceste  activități  vor exercita un impact semnificativ şi măsurabil asupra Pământului şi vor servi drept fundament unei planete mai curate, mai sănătoase şi mai durabile pentru toți.

Cu această ocazie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş va desfăşura acţiuni educative în colaborare cu unităţile de învăţământ cu care a semnat protocoale de colaborare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI