Azi a fost sărbătoare pentru jurnaliştii argeşeni. Au fost premiaţi cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei

La iniţiativa prefectului Cristian Soare, azi a fost sărbătorită Ziua Mondială a Libertăţii Presei.

Au participat la eveniment, aflat la prima ediţie, şi Florin Tecău – preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, subprefectul Emilian Dragnea, directorul Bibliotecii Judeţene Argeş – Octavian Sachelarie şi decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Piteşti – conf. univ. dr. Augustus Bărbulescu.

Cu această ocazie, jurnaliştii argeşeni au avut prilejul de a-şi prezenta autorităţilor părerile şi felul cum văd ei colaborarea cu acestea şi, mai ales, dreptul la liberă exprimare. Şi-au expus punctul de vedere Cristina Munteanu – director Antena 1 Piteşti, Camelia Bădulescu – Ancheta, Mihai Golescu – director Ziarul Argeşul, Gabriel Grigore – Jurnalul de Argeş şi Constantin Neguţ – Curierul Zilei.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au oferit diplome celor mai vechi şi mai experimentaţi dintre ziariştii argeşeni şi au ţinut să realizeze o fotografie de grup.  

Ziua mondială a libertății presei a fost proclamată de către Adunarea Generală a ONU, în 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiunii a Conferinței Generale a UNESCO în 1991. ONU a declarat ziua de 3 mai Ziua Mondială a Libertății Presei pentru a aduce în atenția publică importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare, conform articolului 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului: “Orice om are dreptul la libertatea exprimării opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here