În fiecare zi, 400 de copii sunt uciși în România numai prin intervenții chirurgicale înregistrate, fără a mai lua în considerare viețile curmate prin alte metode contraceptive.

Drama avortului din societatea românească a fost subiectul dezbătut în cadrul atelierului de lucru al preoților de caritate din București, întruniţi ieri la sediul Protoieriei Sector 3 Capitală.

În cadrul celui de-al patrulea atelier de lucru, preoții de caritate din spitale de obstetrică-ginecologie, dar și din centre sociale pentru copii, s-au întâlnit cu reprezentanți ai Asociațiilor ProVita și „Glasul Vieții”, pentru a li se aduce la cunoștință programele pro-viață, pe care asociațiile le desfășoară pentru mamele însărcinate aflate în dificultate. Totodată, au fost discuții cu privire la co-responsabilizarea și implicarea preoților de spitale care activează în unitățile medicale de obstetrică și ginecologie și în alte tipuri de unități spitalicești care au săli de nașteri.

La nivelul țării noastre, în perioada 1990-2015 au fost 23.700.000 de avorturi, însă acest număr imens cumulează doar avorturile înregistrate oficial.

De aceea, a explicat pr. Nicolae Tănase, de la Parohia Valea Plopului și președintele ProVita, este nevoie de o strategie de lucru în abordarea avortului, mai ales că în cei 27 de ani de la Revoluție libertatea s-a transformat într-un libertinaj.

„Mă bucur că foarte mulți studenți din București și din țară s-au mobilizat sub diverse asociații în întreaga țară și au preluat o idee veche, și anume aceea de a lupta împotriva avortului. Dar, de data aceasta, documentarea și lupta contra avortului se pot face mai ales pe internet, care a oferit foarte multe soluții și metode de abordare. Pentru că a aborda o femeie care vrea să facă avort este un lucru foarte dificil. Pentru preoții din spitalele de obstetrică și ginecologie, dar și din cămine și orfelinate, este un lucru foarte greu, dificil, dar succesul depinde de această modalitate de abordare, mai ales că, așa cum s-a și constatat în cei 27 de ani, libertatea s-a transformat în libertinaj”, a spus pr. Nicolae Tănase.

Lipsa atitudinii împotriva avortului arată „aprobarea tacită a acestui păcat”, a subliniat Maia Maironi, director comunicare creație-fundraising și coordonatorul activităților Asociației „Glasul Vieții” din București. În absența unor politici sociale coerente și suficiente, închegarea unui dialog între medici și preoți, între doctorii trupești și doctorii sufletești, este un fapt esențial pentru sprijinirea mamei și a copilului.

„Noi dorim ca să salvăm vieți, de aceea nu rămâne decât să venim noi în întâmpinarea mamei însărcinate aflată în dificultate și să ne întâlnim ca să facem împreună lucruri minunate pentru mamă și copil. Solicitările sunt imense și puțini conștientizează cât de multe sunt nevoile unei femei însărcinate, mai ales când nu știe la cine și unde să apeleze, ce alternative are. Femeia își dorește sprijinul, dar nu este ajutată”, a explicat Maia Maironi.

Pentru a veni întru sprijinirea mamelor însărcinate, Asociația „Glasul Vieții” din București are un site (www.insarcinata.info), mail (ajutor@insarcinata.info) și un tel verde pentru consiliere de specialitate gratuită (0800.800.116). Atelierul de lucru al preoților de caritate a avut loc în sala de conferințe a sediului Protoieriei Sector 3 Capitală. (Sursa: ziarullumina.ro)

Comments

comments

DISTRIBUIȚI