Avocata Jugănaru pune capăt zvonurilor false: Nicolae Gavrilescu, fostul primar din Călineşti, poate candida pentru un nou mandat.

Florenţa Jugănaru poate fi considerată avocatul care a învins Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în aproape toate procesele în care i-a reprezentat pe primarii declaraţi incompatibili. Printre primarii pe care Florenţa Jugănaru i-a scăpat din ghearele ANI se numără nume grele precum edilul Sibiului – Astrid Fodor, al Piteştiului – Cornel Ionică, Ștefan Benonie (Aninoasa), Iulian Miu (Ungheni), Cătălin Manta (Albeşti de Muscel), Dică Hristul (Vlădeşti) şi lista este una destul de lungă.

Revenind la fostul edil din Călineşti, Nicolae Gavrilescu, şi acesta a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2015, adică la 3 ani după ce nu mai deţinea funcţia de primar. Mai nou, Gavrilescu şi-a anunţat intenţia de a candidat pentru un nou mandat, după ce în două sondaje de opinie, unul comandat de PNL şi altul de PSD, a ieşit pe primul loc, la mare distanţă de ocupantul locului doi. Cum acest lucru nu a fost placul contracandidaţilor săi, aceştia au umplut comuna cu zvonuri false că Nicolae Gavrilescu nu mai poate candida din cauza stări de incompatibilitale în care s-a aflat în perioada în care era primar, adică prin 2009.

Iată şi ce ne-a declarat avocata Florenţa Jugănaru despre situaţia fostului primar din Călineşti, Nicolae Gavrilescu: “Faptele dânsului sunt foarte vechi şi a intervenit prescripţia răspunderii civile – administrative şi disciplinare. În consecinţă, interdicţia de a ocupa o funcţie în administraţia publică nu mai poate fi aplicată la acest moment. Pentru a fi şi mai clară, situaţia domnului Nicolae Gavrilescu este parţial similară cu cea a domnului primar Cornel Ionică de la Piteşti sau a domnului Dică Hristu de la Vlădeşti care, după cum se ştie, au câştigat procesele şi pot candida pentru un nou mandat”.

Comments

comments