Avocata Florenţa Jugănaru mai salvează un primar din ghearele ANI: pe edilul Sibiului, Astrid Fodor

Avocata Florenţa Jugănaru mai salvează un primar din ghearele ANI: pe edilul Sibiului, Astrid Fodor. După ce i-a scăpat pe primarul Piteştiului, Cornel Ionică, şi pe Iulian Miu de la Ungheni din ghearele ANI, avocata argeşeancă Florenţa Violeta Jugănaru a salvat-o şi pe primăriţa Sibiului, Astrid Fodor.

Primarul Sibiului a fost suspendat din funcţie de către prefectul Adela Muntean în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care confirmă starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Ordinul prefectului a fost atacat, iar avocata Florenţa Jugănaru a apărat-o pe primăriţa din Sibiu în faţa instanţei din Ardeal. Vineri, 19 iulie, Tribunalul din Sibiu a decis suspendarea ordinului emis de prefectul judeţului Sibiu, iar primăriţa Astrid Fodor a fost repusă în funcţie şi avocata din Piteşti a mai bifat o victorie împotriva deciziilor ANI.

ANI a decis, în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2014, în care a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru al consiliilor de administraţie în două instituţii de învăţământ din oraş – Colegiul German „Samuel von Brukenthal” şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here