Avertizare meteo de ultimă oră: Cod portocaliu de caniculă dar și ploi abundente!

0
168

Avertizare meteo de ultimă oră: Cod portocaliu de caniculă dar și ploi abundente! Meteorologii au anunțat astăzi caniculă și disconfort termic în aproape toate regiunile țării. De mâine temperaturile vor fi în scădere în aproape toată țara.

Maximele nu vor mai trece de 32 de grade Celsius, în timp ce astăzi se vor opri la 40 de grade în sudul țării, acolo unde este în vigoare codul portocaliu de caniculă și disconfort termic, valabil și astăzi pentru Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Pentru centrul, estul și sud-estul țării se menține codul galben de caniculă și disconfort termic, temperaturi până la 37 de grade.

Începând de astăzi de la ora 10, timp de 24 de ore, meteorologii emit o alertă de cod galben de precipitații abundente care vor cuprinde aproape toate zonele țării. Acest cod galben va fi valabil pentru Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și cea mai mare parte a Moldovei.

Pe spații restrânse vor fi afectate Oltenia și zona de nord-est a Munteniei. Aici vor fi ploi torențiale, intensificări de vânt și chiar căderi de grindină. În urma precipitațiilor cantitățile de apă pot trece de 50 de litri pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here