AVERTIZARE meteo. Argeşul, sub Cod Galben şi Cod Portocaliu de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică valabilă în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 22 iulie, ora 10:00.

Sunt preconizate fenomene meteo precum ploi insemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică ridicată.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

Zone afectate. În vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: În intervalul menționat, în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here