Avertizare de vreme rea! Vânt puternic, ninsori și viscol. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben pentru zona de munte, vizat fiind și Argeșul. Potrivit meteorologilor, până pe 6 ianuarie, ora 06.00, vor fi ninsori moderate cantitativ, iar la altitudini de peste 1700 m, intensificări puternice ale vântului și viscol.

Astăzi, local și temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.

Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Comments

comments