Odată cu ieşirea PNL-ului de la guvernare este de aşteptat ca, mai devreme sau mai târziu, PSD Argeş să ceară înlocuirea din funcţie a actualului prefect, liberalul Cristian Soare.

Numele care, la bursa zvonurilor, pare a avea cele mai multe şanse de a ocupa fotoliul de reprezentant al Guvernului în teritoriu este cel al lui Bogdan Pandelică, actualmente subsecretar de stat la Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie. Pandelică este unul dintre apropiaţii lui Tudor Pendiuc, actualul lider al PSD Argeş, încă de pe vremea în care era consilier local la Piteşti, relaţia sa cu edilul oraşului fiind una foarte strânsă. Tot Pendiuc a fost cel „vinovat“ şi de faptul că la începutul guvernării USL, Pandelică a fost numit în fruntea ANPC şi, apoi, subsecretar de stat.

Pandelică câştigă 1,2 miliarde lei din chirii

Iată averea celui ce ar putea fi numit în curând prefect de Argeş. Pandelică deţine circa 18.000 de metri pătraţi de teren din care: 1959 mp intravilan în comuna Merişani, circa 10.000 mp la pădure la Rucăr, zona Sătic, şi o cotă parte de 1/3 din 20.000 mp teren intravilan la Ştefăneşti. La capitolul clădiri, conform declaraţiei de avere, el deţine trei locuinţe, a căror adresă nu este indicată. La maşini are trecut un Lincoln. Tot conform declaraţiei de avere, Pandelică a vândut în 2012 un apartament în Bucureşti cu suma de 425.000 de dolari. Ca datorii, Pandelică a declarat credite bancare totalizând 234.000 de euro. Veniturile sale se compun din chirii în valoare de 127.900 lei anual obţinute de pe urma închirierii unor spaţii situate pe bulevardul Republicii din Piteşti, plus salariul la instituţiile unde a lucrat până acum.   

Comments

comments

DISTRIBUIȚI