Au început lucrările de asfaltare pe DJ 704C Cătanele – Baraj Călinești, în satul Cătanele din comuna Căteasca

Lucrările se vor executa pe o lungime de 847 de metri, lățimea drumului fiind de șase metri. Lucrările ar trebui finalizate, conform datelor contractuale, în termen de cinci luni. Vicepreședinții Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu și Marius Nicolaescu, au fost prezenți alături de primarul Liviu Năstase la debutul lucrărilor și a explicat că, în contextul unor resurse financiare limitate, Consiliul Județean sprijină orice comună care este pregătită să vină cu o parte de contribuție pentru a susține astfel de investiții.

Suntem focalizați, și este o prioritate a mandatului nostru, pe asfaltarea cât mai multor kilometri din rețeaua de drumuri județene și comunale din județ. Pe de altă parte, având în vedere eforturile noastre, dar și faptul că prețurile care continuă să crească ne-au sporit și nouă cheltuielile, am ales și această formulă de a veni în parteneriat cu autoritățile locale pentru a realiza aceste investiții. Aceasta este prima dintre cele două asocieri, cu privire la drumurile județene, între Consiliul Județean Argeș și primării, unde autoritățile locale aduc cofinanțări în cadrul acestor proiecte. Consiliul Județean Argeș sprijină astfel de asocieri și vine în sprijinul celor care doresc să realizeze astfel de investiții. Ținând cont de termenele scurte de proiectare și execuție, cred că ar fi fost mai greu de realizat de către noi. Sunt convins că echipa domnului primar Liviu Năstase va supraveghea îndeaproape lucrările pentru a fi realizate în bune condiții. Prin asfaltarea acestei porțiuni din DJ Cătanele-Baraj-Călinești se va realiza o legătură normală de circulație între comunele Căteasca și Călinești„, a precizat Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Având în vedere cât de greu reușim să finalizăm proiectele din cauza numeroaselor probleme care apar prin contestațiile de la licitații, dar și că ne dorim să extindem cât putem de mult rețeaua de drumuri asfaltate, nu pot decât să vă urez spor la muncă și sper ca lucrarea de aici să fie finalizată la termen și să fie una de bună calitate” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte C.J. Argeș.  

Se vor executa:  

#Trei podețe tubulare (1 buc Dn 800mm cu L=9m, 2 buc Dn500 cu L=8m/buc).

# Acostamente pietruite cu lățimea de 0.75m.

# Drumul este încadrat de pene ranfort pe ambele părți.

Perioada de garanție: 36 luni calendaristice.

Valoare: aproximativ 825.000 lei plus TVA.

Constructor: SC Comesad RO SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.