Au ajuns noi doze de vaccin antigripal în Argeș. Cine beneficiază de imunizare gratuită. A treia tranșă de 15.300 de doze de vaccin antigripal a fost repartizată de către Ministerul Sănătății pentru județul Argeș. Dozele urmează să fie primite la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș în cursul acestei săptămâni și vor fi distribuite către medicii de familie din teritoriu pentru vaccinarea persoanelor din grupele de risc.

DSP Argeș reamintește că din necesarul de 64.753 de doze de vaccin antigripal, la nivelul județului Argeș au fost repartizate până în prezent 32.150 de doze: tranșa I-1.530 doze; tranșa a II-15.320 doze; tranșa a III- 15.300 doze).

Cine beneficiază de imunizare gratuită

Dozele repartizate de Ministerul Sănătății în cadrul campaniei de vaccinare antigripală sunt destinate vaccinării gratuite a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane aflate în evidență cu boli cronice (în special boli respiratorii, cardiovasculare și boli metabolice), copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical și gravide.

Comments

comments