Atmosferă ca pe… Camp Nou la sărbătoarea Colegiului I.C. Brătianu

De zeci de ani cea mai bună instituţie de învăţământ din Argeş şi una dintre primele din ţară, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” a confirmat că elevii şi profesorii săi sunt de top la educaţie, dar şi la spectacol de calitate şi cu ocazia celei de-a 146-a aniversări. Un eveniment organizat la sfârşitul săptămânii trecute la Teatrul „Al. Davila”.

 

Ca o uvertură de suflet la spectacolul aniversar, la cancelaria Colegiului a avut loc mai întâi o întâlnire emoţionantă a generaţiilor, o întâlnire la care au luat parte zeci şi zeci de foşti şi actuali profesori care au format multe generaţii de elită. Înainte de a vorbi despre spectacolul propriu-zis, trebuie vorbit neapărat de atmosfera demnă de un …mini-Camp Nou, creată de cei peste 500 de elevi entuziaşti, prezenţi în sala arhiplină. Elevi care şi-au ovaţionat minute în şir dascălii preferaţi, în frunte cu actualul inspector general adjunct Dumitru Tudosoiu şi profesoara de fizică Monica Cosmescu.

Reabilitarea Colegiului începe în toamnă

Manifestarea a fost onorată şi de vicepreşedintele CJ Argeş – Florin Tecău şi de primarul Tudor Pendiuc. Iar cu această ocazie, edilul-şef al municipiului le-a dat o veste foarte bună celor de la „Brătianu”: în toamnă, va începe mult-aşteptata reabilitare şi consolidare a Colegiului, investiţie realizată cu bani de la bugetul local şi care va fi terminată la începutul lui 2014.
Spectacolul aniversar a debutat cu premierea olimpicilor naţionali de la „Brătianu”. Ca şi în anii precedenţi, Colegiul este lider detaşat la trofee, cu nu mai puţin de 27 de premii şi menţiuni la concursurile naţionale. Trebuie spus că şi profesorii olimpicilor au primit diplome.
Spectacolul propriu-zis a avut de toate, şi asta în cel mai bun sens al sintagmei: De la dansuri flamenco (coregraf, eleva Nancy Bolbose) şi dansuri irlandeze (coordonator – prof. Bianca Popescu) până la scenete şi dansuri populare, aceste două ultime momente avându-i ca protagonişti talentaţi chiar pe… profesorii de la Colegiul „Brătianu”.
O menţiune specială se cuvine pentru cele trei organizatoare-profesoare ale încă unui spectacol memorabil: Alina Manea, Mirela Petrescu şi Iudita Ieremia. Jos pălăria!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.