ATM „Ferdinand I” a realizat primul proiect de ventilator mecanic românesc destinat pacienților COVID-19. Un proiect de ventilator mecanic românesc a fost realizat de Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”. Proiectul pornit de la zero, care părea „aproape imposibil de realizat”, a fost făcut în 5 săptămâni.

Ventilatorul mecanic a fost realizat în urma colaborării dintre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” şi BlueSpace Tehnology (BST), potrivit unui comunicat al MApN.

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a asigurat partea de proiectare a ventilatorului, în timp ce BlueSpace Tehnology s-a ocupat de integrarea și dezvoltarea demonstratorului tehnologic spre faza de prototip pentru a fi omologat şi introdus în procesul de fabricaţie.

La prezentarea ventilatorului proiectat pentru pacienții COVID-19, ca s-a desfășurat la  Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, au fost prezenți premierul Ludovic Orban, ministrul apărării naționale –  Nicolae Ciucă, ministrul sănătății – Nelu Tătaru și ministrul economiei – Virgil Popescu.

„Demonstratorul tehnologic al ventilatorului mecanic pe care l-am văzut, astăzi, funcționând reprezintă o realizare tehnică remarcabilă. Urmează pașii cei mai importanți: omologarea prototipului și integrarea în producție, a spus ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Comments

comments