Atenție, șoferi! Razie la trecerile de cale ferată în Argeș! 39 de amenzi în doar câteva ore

462 views

Joi, 17 octombrie, polițiștii Serviciului de Poliţie Transporturi Argeş formează echipe cu poliţiştii Serviciului Rutier Argeş, precum şi cei ai Serviciului de Ordine Publică Argeş, verificând respectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată. Activitatea are ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

39 de sancțiuni în doar câteva ore

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii argeşeni în intervalul 07:00 – 10:00, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14350 de lei, totodată fiind reţinut şi un permis de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile. Activitățile vor continua pe parcursul zilei de 17 octombrie.

Amintim faptul că sancţiunea prevăzută de OUG 195/2002R – Codul Rutier pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată, este amenda de la 9 la 20 de puncte amendă, adică 1.305 la 2.900 de lei, cu măsuri complementare, după cum urmează:
-dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevazută cu indicator de oprire (crucea Sf. Andrei, la care conducătorul auto trebuie să opreasca pt a se asigura), măsura complementară este de 6 puncte penalizare (reamintim că la 15 puncte penalizare cumulate în 6 luni, se suspendă dreptul de a conduce);
-dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevazută cu bariere sau sisteme de avertizare acustico-luminoase, măsura complementară care se va aplica este suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, transmite Poliția Argeș.

Astfel, poliţiştii care au acţionat pe raza oraşului Mioveni au depistat un bărbat de 26 de ani, din Mărăcineni, care nu a respectat obligaţia de a se asigura la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, în timp ce utiliza telefonul mobil. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile.

Comments

comments