Atenție la fraudele pe telefon și email! Noi înșelătorii se desfășoară acum în numele Dedeman și BCR

0
111

Atacurile cibernetice, fraudele și înșelătoriile în mediul online, prin SMS sau telefonic sunt din ce în ce mai întâlnite în ultima vreme. Totuși, în ciuda avertismentelor specialiștilor, mulți oameni cad în capcană. Poliţia Română a lansat un avertisment asupra unor noi metode de fraudă de tip phishing prin telefon.

„Ai primit și tu mesaj că ai câștigat la „Loteria Dedeman”, deși nu te-ai înscris niciodată? Nu te grăbi să-ți revendici „premiul”! Nu vei câștiga nimic. Este doar o fraudă tip phishing! Imaginația infractorilor cibernetici nu are limite, așa că fii atent la mesajele pe care le primești, evită accesarea link-urilor și nu furniza date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor. Raportează urgent orice tentativă de fraudă”, scrie Poliţia Română pe pagina de socializare a instituţiei.

Dacă ai primit acest mesaj/e-mail, ai mare grijă, e fals! Verificați cu atenție adresa expeditorului, adresa site-ului pe care ar urma să introduceți date personale și asigurați-vă că sunteți pe site-ul oficial, iar cererea este una legitimă.

„Vă invităm să trimiteți acest mesaj tuturor persoanelor vulnerabile!”, transmite Poliția Română, într-o postare pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here