Atenție ce comenzi faceți online! Păcălea clienții că au cumpărat anumite produse

La primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 4 percheziții domiciliare, la sediul a două societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și delapidare.

La data de 20 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Pitești, Mioveni și Carpen, județul Dolj, la sediul a două societăți comerciale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracțiunilor înșelăciune și delapidare.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie-decembrie 2022, în mai multe rânduri, un bărbat de 38 de ani, din Mioveni, în calitate de administrator în fapt al unei firme, ar fi indus în eroare mai multe persoane fizice, din mai multe județe, cărora le-ar fi prezentat ca adevărat faptul că au comandat un produs on-line, deși în realitate nu făcuseră acest lucru, produse pe care persoanele le-au primit prin curier și pentru care au plătit suma de 69,99 lei.

Aceștia trimiteau colete cu diferite accesorii pentru telefoane către persoane, la adrese obținute fraudulos dintr-o bază de date. Pentru că în perioada respectivă, octombrie-decembrie, lumea comanda mult online pentru a beneficia de tot felul de promoții cu ocazii precum Black Friday sau Sărbătorile de iarnă, unii dintre „clienții” respectivi chiar au crezut că au făcut respectivele comenzi din greșeală și au acceptat să plătească coletul.

Alții însă, au suspectat că e ceva în neregulă și au sesizat faptele la Poliție.

În aceeași perioadă, în calitate de administrator al societății în cauză, bărbatul din Mioveni ar fi retras mai multe sume de bani provenite din activitatea firmei, în valoare totală de 55609,24 lei, pe care și le-ar fi însușit fără drept.

3 persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, și al specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here