Atenție, argeșeni! Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care merg în localuri fără certificat de vaccinare

0
180

Certificatul verde a devenit obligatoriu după ce rata de infectare a trecut de 3/1000 locuitori. Astfel, certificatul verde COVID este necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole și la evenimente. Administratorii care nu verifică dacă clienții au certificate verzi riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei. De asemenea, clienții care sunt găsiți în localuri și nu pot prezenta certificatul riscă sancțiuni cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

În ultimele 48 de ore, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni punctuale, atât independent, cât și în colaborare cu Poliția, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru această perioadă. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 44 sancțiuni contravenționale în valoare de 11000 de lei. 41 sancțiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală, două sancțiuni au fost aplicate unor societăți comerciale pentru că nu au respectat măsurile impuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, iar o sancțiune a fost aplicată unui bărbat din comuna Bradu pentru adresarea de injurii sau expresii jignitoare în loc public.

”În data de 09 octombrie, jandarmii argeșeni care efectuau verificări privind respectarea măsurilor sanitare impuse au constatat că două societăți comerciale, una din municipiul Pitești și una din orașul Mioveni au permis accesul persoanelor fără a verifica dacă dețin certificat Covid. În urma abaterilor au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 6000 de lei, atât reprezentanților societăților comerciale cât și persoanelor care se aflau în interior și nu au prezentat certificatele Covid care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală”, transmite Flavius Tănase, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here