HALTĂ PENTRU VENETICI Din câte se pare, „blestemul” argeşenilor de a fi reprezentaţi în Parlament de personaje paraşutate din alte zone ale ţării continuă! Acum îi avem doar pe Ionuţ Zisu şi Bogdan Niculescu- Duvăz, dar de-a lungul timpului, au fost o droaie de astfel indivizi. Iată, spre rememorare, câţiva dintre „merituoşii reprezentanţi ai Argeşului” şi faptele lor de vitejie pentru judeţ. Adică niciuna! Între ei, Daciana Sârbu, Mihai Tănăsescu, Octavian Stănescu, George Copos, Cristian Boureanu, Mircea Cinteză sau Radu Vasile.

Daciana Sârbu, parlamentar de Argeş în 2004

Dacă vă mai amintiţi, în 2004, unul dintre cei care ajungeau deputaţi de Argeş, pe lista PSD, era Daciana Sârbu, pe atunci „doar” fata ministrului Ilie Sârbu, devenită apoi soţia actualului prim-ministru, Victor Ponta. Arădeancă de fel, până să fie „plantată” pe un loc eligibil în lista Argeşului, probabil că trecuse prin judeţ doar în drum spre Bucureşti.
Nici cât a fost deputat de Argeş Daciana nu a făcut mulţi purici prin zonă, iar când i s-a ivit ocazia, în 2007, a fugit cât a putut de repede  pe un post de europarlamentar la Bruxelles.

Mihai Tănăsescu, din Argeş la FMI

Deputat de Argeş a fost şi Mihai Tănăsescu, fostul Ministru de Finanţe al României. Mandatul său s-a terminat brusc, în 2007, când a renunţat la funcţia de deputat şi a părăsit judeţul pentru a pleca la Fondul Monetar Internaţional, ca reprezentant al României.  

„Binecunoscutul” Octavian Stănescu, deputat de Argeş 10 ani

Locul lui Tănăsescu a fost ocupat atunci de următorul de pe lista de deputaţi din judeţ, „binecunoscutul” Alexandru Octavian Stănescu. Bucureştean de origine, fost ministru adjunct în Ministerul Industriei Electrotehnice înainte de ’89, Octavian Stănescu  a fost deputat PDSR de Argeş vreme de două legislaturi, între 1996 şi 2004. În 2007, s-a trezit din nou exponent al argeşenilor în forul legislativ, pentru încă un an.  

Copos i-a suflat locul de senator lui Cătălin Teodorescu

Omul de afaceri George Copos se numără şi el printre cei impuşi cu forţa de la Bucureşti pe listele de senatori de Argeş din partea PUR. Pentru a i se face loc magnatului Copos, a fost dat la o parte chiar preşedintele filialei Argeş a PUR, Cătălin Teodorescu. Lui Copos nu i-a păsat decât de afacerile sale din Argeş şi nimic mai mult.

Boureanu promitea esplanade ca la New York

Un alt parlamentar de Argeş „importat” de la Bucureşti face parte din istoria recentă, chiar a acestui mandat: Cristian Boureanu. Lăsând la o parte „genialele” sale idei de a desfiinţa gara Piteşti ca să facă esplanadă comercială şi de a transforma malul Argeşului după modelul Râului Hudson din New York, unde a stat mai mult decât la Piteşti, în urma sa nu a rămas nimic. Ba mai mult, după ce a fost înlăturat de la şefia PDL Argeş, adică aproape acum doi ani, nimeni nu l-a mai văzut prin zonă, rămânând parlamentar de Argeş doar cu numele de pe uşa cabinetului de parlamentar.   

Cinteză, senator TV de Piteşti

Senatorul PDL Mircea Cinteză e şi el după chipul şi asemănarea fostului şef, Boureanu. Dincolo de consultaţiile medicale oferite cetăţenilor care îl căutau la Bucureşti, activitatea sa în favoarea votanţilor din Argeş  a fost egală cu zero.  Asta dacă nu putem la socoteală zecile de apariţii televizate – pe care acesta le socotea „relaţii publice” cu cetăţenii din colegiul Piteşti.
Un alt nume de care puţini argeşeni îşi mai aduc aminte este şi cel al fostului premier Radu Vasile, care şi el a fost parlamentar de Argeş pe listele PD, în mandatul 2000 – 2004.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI