Argeşul a „sponsorizat” cu şase miliarde condamnarea lui Năstase

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat, luni, pe fostul premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, în dosarul de corupţie „Trofeul Calităţii”. În acest dosar, fostul premier şi lider al PSD Adrian Năstase este acuzat că şi-a finanţat campania electorală din fondurile colectate în cadrul simpozionului „Trofeul Calităţii”, organizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii. Taxa de participare a fost de cinci milioane de lei vechi pentru persoanele fizice şi 15 milioane de lei vechi pentru cele juridice. În total, s-a strâns suma de 67,4 miliarde de lei vechi.

Judecarea acestui dosar a durat nu mai puţin de 1.063 de zile, iar peste 50 de persoane – din cele 900 audiate – au fost din Argeş. Mai mulţi patroni de firme de construcţii din Argeş au participat, în 2004, la acel simpozion, sponsorizând, implicit, campania electorală a lui Adrian Năstase. Suma care a venit din Argeş s-a cifrat la aproximativ şase miliarde.
„Trofeul Calităţii în construcţii” a fost denumit simpozionul sub paravanul căruia s-au adunat fonduri de la societăţi din toată ţara, inclusiv din Argeş. Printre argeşenii care au cotizat la „Trofeul Calităţii” s-au numărat Bogdan Ursu de la Nordco,  Dan Vraciu de la MD Neodesigne, Adrian Iancu de la Silver Trading şi Iulian Richiţeanu de la fosta SC Termoficare.
Mai trebuie precizat că nu mai puţin de 16 foşti şi actuali salariaţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii Argeş au participat la „marea colectă”: Manea Gheorghe-Spiridon, Ţârdea Ion, Gheorghe Eliade, Popescu Ion, Dumitru Cornelia, Pascal Ion, Jianu Alina Nicoleta, Ivănescu Eugeniu, Bărbulescu Valentin, Marinescu Gheorghe, Mihalcea Camelia, Dobre Ion, Stancu Violeta Mihaela, Aldea Ionica Gabriela, Diaconescu Constantin Octavian, Zdrafcu Ştefan Mihăiţă. Toţi cei menţionaţi au fost audiaţi şi de către procurorii DNA, în cadrul dosarului lui Adrian Năstase.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.