Argeşul va găzdui reuniunea Atașaților pe Industrie din cadrul Ministerelor Economiei din țările UE. Ospeţii vor vizita Muzeul Goleşti şi Automobile Dacia. În perioada 1 ianuarie –・30 iunie 2019, România exercită primul său mandat la Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. După Reuniunea directorilor privind managementul produselor chimice care s-a desfășurat în luna martie a.c., în județul Argeș, va avea loc încă un eveniment important, la care vor participa oficiali din toate țările membre ale Uniunii Europene.

Astfel, în perioada 6 – 7 mai, Argeșul găzduiește Reuniunea Atașaților pe Industrie din cadrul Ministerelor Economiei din țările membre ale Uniunii Europene. Cu acest prilej, în data de 6 mai, delegațiile prezente vor vizita Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și Automobile Dacia Renault.

La 12 ani de la momentul aderării la Uniunea Europeană, România a preluat, de la 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de 6 luni, Președinția uneia dintre cele mai importante instituții europene – Consiliul Uniunii Europene. Astfel, Ministerul Economiei organizează această reuniune informală, la care participă miniștri, secretari de stat și reprezentanți ai administrației publice centrale și județene.

Comments

comments