Argeșul, pe locul trei ca număr de donatori de sânge, pe țară. Analize gratuite şi bonuri de masă pentru cei care donează

Argeșul, pe locul trei ca număr de donatori de sânge, pe țară. Zeci de argeșeni merg zilnic să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești. Fie că o fac din convingere, înțelegând că fiecare picătură de sânge contează, fie pentru că au nevoie de bonurile de masă primite în schimbul donației, argeșenii sunt oameni de bine. Acest lucru ne este confirmat de medicul Monica Chiran, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Piteşti, care ne precizează că lunar, 1300 – 1400 de persoane donează sânge și că deși situația la nivelul județului nostru este bună, ”de donatori este nevoie oricând”.

Argeșul, pe locul trei ca număr de donatori de sânge, pe țară

Făcând un top al județelor cu cei mai mulți donatori, Argeșul ocupă un loc fruntaș. Pe primul loc este București, pe locul doi Ploiești și pe locul trei Argeșul, cu un număr de peste 60 de donatori pe zi. ”De câte ori avem sânge în plus, trimitem pentru spitalele din București, unde sunt pacienți și din Argeș. De două ori pe săptămână vine salvarea și ia sânge de la noi. Cei mai mulți donatori fac acest gest pentru că au înţeles că fiecare picătură de sânge contează”, ne-a declarat dr. Monica Chiran, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești.

Analize gratuite și bonuri de masă pentru donatori

Orice donator are dreptul sa primească, la cerere, un buletin de analiză cu rezultatele testelor efectuate înainte de donare. De asemenea, donatorii primesc și bonuri de masă.

Program Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești

Luni – Vineri: 08.00 – 12.30
Adresă: Aleea Doctor Ioan Cantacuzino
Telefon: 0348 410 161

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.