Tradițiile și folclorul Munteniei au fost reprezentate excepțional în Dumbrava Sibiului – La Muzeul Civilizației Populare Astra, de Argeș și Muscel! O emisiune specială de Paști, un maraton de 7 ore de program cu tradiții și obiceiuri din toate zonele etnografice din România, de la Dunăre până în Maramureș, a fost filmată în Dumbrava Sibiului, într-un cadru natural excepțional!

Reteaua stațiilor Antena 1 va difuza acestă producție specială, sâmbătă și dumincă, prin programele stațiilor locale. Organizatorul a fost Antena 1 Transilvania, au răspuns provocării cele mai puternice studiouri din țară: Antena 1 Constanța, Antena 1 Pitești, Antena 1 Brașov, Antena 1 Deva, Antena 1 Cluj!

Invitații au fost aleși pe sprânceană! –Antena 1 Pitești, pentru zona etnografică Muntenia a ales să ducă în Ardeal artiști și tradiții unice: Cristina Turcu Preda, admirată pentru talentul și frumusețea cântecului și costumului purtat, de pe muscele au urcat în Dumbravă, Dorurile muscelene, grup vocal bărbătesc apreciat pentru autenticul cântec de uliță și l-au dus dincolo de munți, Ansamblul Dorul, coregraf Cătălin Oancea, care a impresionat prin pasiunea jocului, ingeniozitate și tehnică! Argeșenilor li s-a alăturat din zona Oltului, maestrul Ion Crețeanu, cobzar și original rapsod popular.

Produsele tradiționale de Topoloveni, de la mămăligă și zacuscă de post la sarmale cu rață și merișoare, ouă vopsite cu ceapă, vițel înnăbușit sau ciorbă de miel, cozonac și țuică galbenă, vin pelin sau negru de Topoloveni, au impresionat gazdele!

Emisiunea specială are 5 prezentatori care aduc tradiții și povestesc obiceiuri din zonele de unde vin, de la Dunăre, până în Maramureș! Printre ei este și Elena Picu, realizatorul emisiunii Satu argeșean –Antena 1 Pitești. Cristina Munteanu este unul dintre producătorii acestui maraton tradițional ce poate fi urmărit sâmbătă de la ora 10.00 până la 13.00 și duminică, de la ora 8.30 la 12.30, simultan în toată rețeaua stațiilor locale Antena 1, deci și la Antena 1 Pitești!

Comments

comments