Jandarmii argeșeni au executat pe 19 septembrie o acţiune comună de control, în colaborare cu lucrători din cadrul Distribuţie Energie Oltenia, în comuna Cetăţeni. Acțiunea a vizat combaterea folosirii de instalaţii clandestine pentru racordări directe la reţeaua electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform prevederilor Legii nr. 123/10.07.2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

În timpul acţiunii de prevenire şi combatere a sustragerii de energie electrică, în comuna argeșeană Cetăţeni au fost identificate mai multe imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică printr-o instalaţie clandestină şi improvizată ce alimenta instalaţia de utilizare, fără a avea contor şi fără a înregistra energia electrică consumată.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului, efectivele de jandarmi au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform normelor de procedură penală şi a prevederilor Legii nr. 123/10.07.2012. Dosarele întocmite au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial (Secţia de Poliţie Rucăr) în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, lucrătorii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea branşamentelor improvizate.

Comments

comments