Viorel Gheorghe Radu, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. 

Viorel Gheorghe Radu este piteștean și în perioada 1992-1994 a ocupat funcţia de coordonator al Laboratorului pentru radioactivitatea mediului din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –・Secția de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului RADU VIOREL GHEORGHE, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (3 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie – 01 septembrie 2015, în calitate de director al Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), inculpatul Radu Viorel Gheorghe a pretins și primit de la administratorul unei societăți comerciale, denunțător în cauză, în trei tranșe, suma totală de 8.000 lei, în contextul în care a condiționat urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru emiterea a trei autorizații speciale, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor Regulamentului privind Taxele și Tarifele pentru Autorizarea și Controlul Activităților Nucleare.

La data de 1 septembrie 2015, în același scop, inculpatul Radu Viorel Gheorghe a primit de la denunțător, suma de 2.500 lei, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumei de 3.851 lei, ridicată de la inculpatul Radu Viorel Gheorghe.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Comments

comments