Originar din comuna Şuici, Andrei Boncea, soţul Loredanei Groza, este audiat la Poliţia Capitalei în dosarul Media Pro. Acesta a fost adus cu mandat la Poliţie.

Primarul comunei Şuici, Constantin Iatagan, îi cunoaşte foarte bine pe părinţii fostului boss de la Pro TV şi spune că sunt oameni modeşti, care îşi văd liniştiţi de gospodărie. În ceea ce-l priveşte pe Andrei, care este cel mai mare dintre cei trei copii ai soţilor Boncea, primarul Iatagan spune că a plecat de acasă încă de la 14 ani, ducându-se la studii. Mai întâi a urmat Liceul „Nicolae Bălcescu” din Piteşti, apoi a mers la facultate în Bucureşti, după care s-a stabilit în Capitală. „Andrei vine pe acasă cel puţin o dată pe an, împreună cu Loredana, căreia îi place foarte mult zona şi care nu se dă în lături de a ieşi pe drum ca să discute cu oamenii. Mama lui Andrei a fost învăţătoare, iar tatăl – depanator TV. Sunt oameni de vază ai comunei, mai ales că tatăl lui provine din neam de preoţi”, spune primarul Constantin Iatagan.

Andrei Boncea a fost până în 2011 Director general al Media Pro Pictures și din 2012 Head of Content la CME, compania care deține Pro TV în România. După ce Adrian Sârbu a părăsit CME, Boncea a părăsit şi el compania.

Boncea a fost directorul general al studiourilor de film și televiziune din 1998, an în care s-a căsătorit cu Loredana Groza.

În cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 32 de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei. În cauză s-au emis 27 mandate de aducere, informează Parchetul.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI