Argeșeanca Maria Nechita, prima femeie din România care a câştigat un meci de box la Jocurile Olimpice

Maria Claudia Nechita, originară din Câmpulung, este prima femeie din România care a câștigat un meci de box la Jocurile Olimpice. Argeșeanca ne-a reprezentat, în acest an, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a ajuns până în sferturile de finală ale categoriei 57 kg. Multiplă campioană națională, în 2021 a reușit calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 după ce în cadrul Turneului preolimpic de box de la Paris a învins-o pe campioana mondială din 2018 nemțoaica Ornella Wahner, după care, în sferturile de finală s-a impus fără probleme în fața reprezentantei Turciei Aycan Guldagi.

Sportiva a fost felicitată de conducerea Consiliului Județean Argeș și a primit ”Placheta de excelență”. De asemenea, Maria Claudia Nechita i-a oferit vicepreședintelui Adrian Dumitru Bughiu o pereche de mănuși de box, cu autograf.

Nu este deloc întâmplătoare această întâlnire pentru că, dincolo de un exercițiu de imagine care trebuie să pună în valoare activitatea ta, eu tot timpul, în activitatea mea, am căutat să fac publicitate vârfurilor. Eu cred că lumea trebuie să știe care ne sunt valorile, trebuie să conștientizeze eforturile pe care le faceți. Am fost alături sufletește și am trăit împreună cu tine toate momentele de la Jocurile Olimpice. Sunt convins că, pentru tine, lucrurile bune de acum încolo vor apărea. Îți transmis același mesaj de susținere și din partea președintelui Ion Mînzînă și te asigurăm că, atunci când ne vei cere sprijinul, vom face tot posibilul să ți-l oferim”, a fost mesajul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

Vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu i-a pregătit și o surpriză campioanei noastre, un mesaj video de la Campionul Mondial la Box, Huston 1999, Crinu Olteanu: “Bună Claudia! Vreau și eu să te felicit pentru parcursul de la Jocurile Olimpice. Găsesc că este o performanță extraordinară. Știu că ești o luptătoare și asta va fi cheia succesului tău pe mai departe pentru rezultatele pe care ți le dorești și pentru o medalie la Jocurile Olimpice viitoare.”

Eu vă mulțumesc pentru tot sprijinul și chiar sunt onorată să fiu invitată aici. Acum sunt bine deși îmi doream foarte mult medalia olimpică și am simțit că am scăpat-o printre degete. Am acceptat că atât am putut în momentul acelea. Eu sunt o fire foarte puternică și încrezătoare, știu că de acum începe parcursul meu. Am răbdare pentru viitor și cu siguranță vor veni și rezultatelor. Nu renunț până nu voi câștiga o medalie olimpică. Știu că pot!”, a spus pugilista Maria Claudia Nechita.

Maria Claudia Nechita a început boxul la CS Muscel Câmpulung, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Vlad, iar apoi a fost legitimată la CSA Steaua București. Mai mult, povestea ei de viață este cu adevărat impresionantă. Crescută de bunica ei, sportiva a luat de mică viața în piept și a fost nevoită să muncească de la o vârstă fragedă pentru a se putea întreține. „Mi-a povestit că, pe la 12-13 ani, a început să-și caute de lucru ca să aibă din ce trăi. Se ducea la câmp, la cosit, la spart lemne. Mama ei a plecat să-și trăiască viața, iar pe Claudia a crescut-o bunica, la Câmpulung Muscel, unde a și descoperit boxul”, a povestit antrenorul ei, Adrian Lăcătuș. Cei 10 ani de antrenamente, zi de zi, chiar și de sărbători, au dat roade, Maria Claudia Nechita a reprezentat România la Jocurile Olimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.