Argeșean reținut de polițiști după ce și-a lovit fiica

0
851
În cursul zilei de ieri, 10 martie, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi prin plângere cu privire la un conflict între fiica de 21 de ani şi tatăl acesteia. Din cercetări s-a stabilit că în aceeaşi zi, în timp ce se aflau în locuinţa comună, bărbatul ar fi lovit-o, pe fiica sa.
În cursul anului anterior, tot pe fondul unei fapte de violență în familie, împotriva bărbatului fusese emis un ordin de protecție provizoriu, cu valabilitatea de 5 zile. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
”În domeniul violenței domestice, legislația a suferit modificări radicale, prin introducerea ordinului de protecție provizoriu, instrument aflat la dispoziția polițiștilor ce intervin la asemenea cazuri. Pentru ca acesta să fie aplicabil, polițiștii parcurg un chestionar care are rolul de a certifica situația de potențial pericol ce justifică aplicarea măsurii.
Caracterul deosebit în privința ordinului de protecție provizoriu constă în măsura îndepărtării agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței.
Un alt instrument util este Bright Sky RO – o aplicaţie ce vine în sprijinul victimelor violenţei domestice. Aplicația este un instrument digital gratuit, care oferă asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri.
Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeş desfăşoară permanent activități de prevenire a violenței domestice, prin informarea cetățenilor, ultima astfel de activitate fiind desfășurată în cursul zilei de ieri, 10 martie, la Școala Gimnazială Carol I Curtea de Argeș, activitate la care au luat parte 24 de elevi din cadrul clasei a VIII-a și cadre didactice.
Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-politisti .
De asemenea, mai multe informații referitor la aplicația gratuită pentru telefonia mobilă – Bright Sky, aplicație care vine în sprijinul victimelor violenței domestice accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/politistii-va-invata-cum-sa-spuneti-nu-violentei-domestice , transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here