CV DE 5 STELE General-locotenentul Ion Oprişor, originar din comuna Recea, omul care a lucrat în Administraţia Prezidenţială atât sub mandatul lui Ion Iliescu, cât şi al lui Traian Băsescu. Departamentul Securităţii Naţionale reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai importante structuri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale de la Cotroceni. Unul dintre cei mai experimentaţi oameni din domeniu şi din acest departament este argeşean. Este vorba de consilierul de stat, general-locotenentul Ion Oprişor, cel care deţine şi funcţia de secretar al CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării) din 20 noiembrie 2006.
Născut pe 10 martie 1955 în comuna Recea, Ion Oprişor a îmbrăţişat din adolescenţă o carieră militară. În 1974, a absolvit Liceul militar „Dimitrie Cantemir ” din Breaza, iar în 1977 – Şcoala militară de ofiţeri de la Sibiu. În 1985, Ion Oprişor şi-a luat diploma de licenţă în Ştiinţa Militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti.
Şi profesional, general-locotenentul Ion Oprişor a avut o evoluţie de nota 10. Timp de patru ani, între 1977 şi 1981 a fost comandant de pluton comandă tragere artilerie terestră la Centrul de Instrucţie al Artileriei, Ploieşti. Între 1981 şi 1983 a fost comandant de baterie artilerie terestră în cadrul aceluiaşi centru.
Din decembrie 1993 şi până pe 26 septembrie 2003 a activat în cadrul Statului Major General, unde a ocupat mai multe funcţii importante, culminând cu cea de şef al Secţiei Doctrine şi Regulamente la Direcţia Planificare Strategică şi Instrucţie.

În 2010, a câştigat din salarii mai mult decât preşedintele Băsescu

Performanţele sale profesionale au atras şi atenţia lui Ion Iliescu, preşedintele de atunci al ţării. Din 27 septembrie 2003 şi până pe 30 aprilie 2005, Ion Oprişor a fost expert în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale la Administraţia Prezidenţială, fiind păstrat în funcţie şi de noul preşedinte Traian Băsescu. Pe 1 mai 2005, a fost numit consilier în cadrul secretariatului CSAT la Administraţia Prezidenţială, iar pe 20 noiembrie 2006 a fost numit Consilier de Stat şi secretar al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, funcţii pe care le deţine şi în prezent.
Ca detaliu de culoare, anul trecut, Ion Oprişor a câştigat din salarii mai mult decât preşedintele Traian Băsescu. În calitatea sa de Consilier de Stat, Ion Oprişor a încasat 52.742 lei, la care se adaugă salariul de la MapN (de unde este detaşat), în cuantum de 25.585 lei. Cumulat, Ion Oprişor a încasat 78.327 lei, cu aproape 8.000 de lei mai mult faţă de Preşedintele ţării, care a luat din salarii „numai” 70.734 lei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI