Piteşteanul Stelian Jugărean a ajuns din nou în atenţia presei din întreaga lume, asta după ce, la începutul acestei luni, s-a urcat pe noul sediu al Consiliului Europei din  Bruxelles, aflat în construcţie.

Îmbrăcat în straie albe, precum Iisus, şi cu pletele fluturând în vânt, Jugărean s-a urcat până în vârful schelei montate pe clădirea Consiliului Europei, pentru a protesta împotriva terorismului şi, totodată, a împrăştiat mai multe manifeste în care a botezat sediul Consiliului European drept un „ou” din care nu ies cele mai bune idei de luptă împotriva terorismului.

Cum prin gestul necugetat, argeşeanul îşi punea viaţa în pericol, muncitorii care lucrau la noul sediul al C.E. l-au dat jos cu forţa de pe schelă, însă nu înainte ca românul să atragă atenţia presei din Bruxelles. Ceea ce i-a adus însă celebritatea mondială lui Stelian Jugărean a fost faptul că, în 2011, a dat foc unei Biblii la Vatican, în timpul slujbei ţinute de Papa Benedict. În timp ce acesta oficia slujba de Crăciun în faţa unei mulţimi uriaşe, românul s-a strecurat şi, fără ca forţele de securitate să-l observe, a escaladat balustrada terasei clădirii de lângă Basilica Sfântul Petru. Mii de oameni l-au privit atunci şocaţi cum acesta arde Cartea Sfântă, gest prin care contesta practic Biserica şi, spunea el, voia să atragă atenţia asupra terorismului. După ce a încercat să întrerupă Slujba Papei şi de Crăciunul 2012, fiind oprit la timp de forţele de ordine italiene, în prima zi a lui 2013 Jugărean a reuşit din nou să îi perturbe slujba de Anul Nou a Papei Benedict, dedicată Zilei Mondiale a Păcii, urcându-se pe schelele unei construcţii din apropierea reşedinţei Suveranului Pontif şi afişând un banner cu mesaje împotriva terorismului. El a fost dat jos de carabinierii italieni, însă incidentul a făcut, din nou, înconjurul lumii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI