Arestat pentru luare de mită, la alegerile din 2012, Sorin Oprescu le promitea bucureştenilor numai aberaţii: Avem de recuperat mulţi ani în care oraşul a fost prins în capcana incompetenţei şi a intereselor politice…

Din ciclul „Ce se întâmplă doctore“ sau „Ce s-a întâmplat doctore“ între ce ai promis în campania electorală şi modul cum ai ajuns să fii reţinut pentru şpagă? Vă prezentăm în continuare mesajul lui Sorin Oprescu către bucureşteni, atunci când a candidat, în 2012, pentru fotoliul de primar al Capitalei. Lectură plăcută…

Procurorii DNA l-au reținut pe primarul Sorin Oprescu noaptea trecută chiar în faţa casei sale, iar asupra lui s-au găsit 25.000 de euro, banii primiţi şpagă.

”În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înființat în administrația locală din Municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului București.

Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea”, notează procurorii.

Din ciclul „Ce se întâmplă doctore“ sau „Ce s-a întâmplat doctore“ între ce ai promis în campania electorală şi modul cum ai ajuns să fii reţinut pentru şpagă? Vă prezentăm în continuare mesajul lui Sorin Oprescu către bucureşteni, atunci când a candidat pentru fotoliul de primar al Capitalei. Lectură plăcută…

Sorin Oprescu – Bucuresti, 8 iunie 2012

„E momentul vostru! Sa alegeti pentru o viata mai buna: viata voastra!

Sunt mandru ca sunt bucurestean si ca am onoarea de a-i reprezenta pe bucurestenii mei, care vor ca si mine sa traiasca intr-un oras modern, civilizat, prosper.

Eu vin in fata lor cu realizari, nu cu scuze; cu ce-am facut, nu cu promisiuni; cu performante, nu cu scandal!

Mesajul meu pentru toti cei carora le pasa de acest oras este acela ca SE POATE! Putem construi, putem finaliza proiecte, putem misca lucrurile din loc.

Directia este buna, iar eu sunt optimist! Trebuie sa crestem viteza, trebuie sa ne propunem mai mult, trebuie sa fim ambitiosi! Si vom fi!

Pe 10 iunie, va chem alaturi de mine, asa cum ati fost intotdeauna, pentru ca orasul nostru are nevoie de continuitate. Proiectele incepute trebuie finalizate!

Bucurestiul incepe sa se modernizeze, sa creasca, sa invie! Facem, treptat, pasi importanti spre marile capitale europene.

Investitiile pe care le-am facut in scoli si spitale, in teatre sau in parcuri, in pasaje rutiere sau parcari, in iluminatul public, sunt de fapt investitii in calitatea vietii bucurestenilor!

Am facut multe, dar mai avem inca si mai multe de facut impreuna! Bucurestiul este casa noastra si trebuie sa avem grija de ea. Avem de recuperat multi ani in care orasul a fost prins in capcana incompetentei si a intereselor politice.

Am pierdut prea multi timp pe mana lor. De duminica, sunteti pe mana voastra!

Jocul lor s-a terminat. Iar eu STIU ca nu ati uitat.


Si stiu exact ce ati simtit, din cauza ca m-am chinuit sa dezvolt un oras, in ciuda blocajelor lor.

Drumul nu a fost usor. Dar am promis ca voi dezvolta si voi moderniza orasul si ma tin de cuvant!
Am reusit in acesti ani sa ducem la bun sfarsit proiectele abandonate ale administratiilor anterioare, proiecte in care se investisera multi bani si care erau lasate de izbeliste.

Am inceput proiecte noi: renovarea si modernizarea spitalelor, fluidizarea traficului prin reabilitarea strazilor si construirea de pasaje si parcari, reabilitarea si modernizarea scolilor, extinderea si reabilitarea retelei de canalizare, repararea teatrelor si cinstirea marilor nostri artisti…

Inca de la preluarea mandatului am promis bucurestenilor ca nu voi face politica, ci administratie. M-am tinut de cuvant si o voi face si de acum inainte!

Votul din 10 iunie este foarte important pentru ca, pe langa Oprescu, este nevoie si de o echipa care sa ma lase si sa ma ajute sa facem treaba pentru bucuresteni.

Va invit, asadar, sa veniti la vot si sa imi acordati cinstea si responsabilitatea de a fi in continuare primarul Bucurestiului.


E momentul vostru! Sa alegeti pentru o viata mai buna: viata voastra“. Asta le promitea bucureştenilor în urmă cu trei ani Sorin Oprescu, cel care, după cum s-a văzut, era interesat mai mult de şpagă şi nu de Bucureşti… „
Inca de la preluarea mandatului am promis bucurestenilor ca nu voi face politica, ci administratie. M-am tinut de cuvant si o voi face si de acum inainte!“, declara Sorin Oprescu, iar după cum se vede a făcut administraţie, dar cu un comision la purtător de 10 %…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here