Aproape jumătate din elevii argeşeni care au dat Bacul au făcut contestaţii: 2437 de solicitări, dintre care 1250 doar la Limba Română

Marţi, între orele 16 şi 20, elevii care au susţinut probele scrise la Bacalaureat au avut dreptul să facă contestaţii dacă nu au fost mulţumiţi de notă, la una sau mai multe materii.

 

Potrivit inspectorului şcolar general, Dumitru Tudosoiu, s-au primit 2437 de contesataţii, dintre care 1250 doar la Limba Română. Aşa cum s-a procedat şi la corectarea iniţială, lucrările au fost trimise pentru a fi corectat din nou în alt judeţ. „Anii trecuţi numărul de contestaţii era de 10-15 % din totalul elevilor care susţineau examenul. De data aceasta, aproape jumătate din elevii care au susţinut examen au contestat notele. Au făcut contestaţii şi cei cu nota 1,00 şi cei cu 9,90! A fost o muncă titanică să identificăm lucrările, să confruntăm solicitarea cu aprobarea părinţilor şi să le trimitem spre destinaţie!”・a declarat Dumitru Tudosoiu. Pentru că membrii iniţiali ai comisiei de bacalaureat nu au reuşit să facă faţă volumului de muncă, a fost nevoie de suplimentarea numărului lor.  

Dacă lucrările din judeţ vor fi corectat în altă parte, în schimb, Argeşul va avea de corectat lucrările provenite din alte două judeţe. În total 2890 de lucrări, la toate disciplinele. Întregul proces va trebui terminat până cel târziu vineri, 10 iulie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here