Apele nu au ocolit nici lăcașurile de cult, în Argeș. Curtea Catedralei din Costești a fost inundată

1,167 views

Peste 40 de gospodării au fost inundate în Argeș. Marți, 10 iulie, pompierii argeșeni au intervenit în peste 40 de gospodării din nouă localități: Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costești, Rociu, Băbana, Buzoești, Lunca Corbului și Săpata. Nici lăcașurile de cult nu au fost ocolite de ape. Curtea Catedralei ”Sfântul Prooroc Ilie” din Cotești a fost inundată. Potrivit locuitorilor din acest oraș, nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Mai mult, la fiecare ploaie torențială, întreaga curte este inundată, iar oamenii nu mai pot ajunge în biserică. Acest lucru se întâmplă din lipsa canalizării, însă o soluție ar fi și înălțarea locului.

Catedrala din Costeşti, ce poartă hramul Sfântului Prooroc Ilie, făcătorul de minuni şi aducătorul de ploi, a fost sfinţită pe 21 iulie 1935 de un sobor de clerici în frunte cu episcopul Argeşului, Nichita Duma, şi Patriarhul României, Miron Cristea. Iar pentru prima dată, la sfinţirea unui lăcaş de cult din Argeş, a fost prezent şi un rege, Carol al II-lea al României, care a participat efectiv la săvârşirea actului de târnosire. Vestea că Regele României va fi prezent în carne şi oase la sfinţirea bisericii a făcut ca mii de oameni să se adune la Costeşti, unii sosind cu căruţele cu o zi înainte de marele eveniment.

Citește și Catedrala din Costeşti, singura biserică din Argeş la sfinţirea căreia a participat un rege – Carol al II-lea. GALERIE FOTO

Comments

comments