Ministerul Dezvoltării Regionale a făcut public ordinul care stabileşte baza la care se calculează, în acest an, preţul unei locuinţe ANL.

Astfel, coeficientul care permite calcularea valorii de vânzare a locuinţelor construite de ANL a crescut anul acesta cu aproximativ 16% faţă de anul trecut. A ajuns la aproximativ 1.700 de lei pe metrul pătrat cu TVA, la care se adaugă comisioane de 1%, iar apartamentele se pot lua şi în rate. Din vara anului 2014, tinerii chiriaşi ai locuinţelor ANL au posibilitatea de a le cumpăra şi în rate lunare.
„Preţul locuinţei se poate achita integral, la data încheierii contractului de vânzare, din surse proprii ale beneficiarului şi/sau din credite contractate de beneficiar de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară, sau în rate lunare, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare”, se precizează în ordonanţa Guvernului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI