”Din cauza consumului exagerat de apa, cauzat de seceta prelungită și a neînțelegerii de către cetățeni că apa este distribuită doar pentru consum casnic și nu pentru irigarea grădinilor, suntem nevoiți în satul Piscani să condiționăm programul de apă astfel: între orele 22:00-6:00 vom întrerupe furnizarea pentru a putea face față stația de pompare”, transmit autoritățile locale din Dârmănești.

Serviciul de Alimentare cu Apă Dârmănești roagă abonații ca, în special în perioadele caniculare și secetoase, să folosească cu responsabilitate apa potabilă, doar pentru consum și uz casnic și nu pentru irigații.

Cantitatea de apă în sol este limitată în această perioadă și, pentru asigurarea cu apă potabilă a tuturor consumatorilor, conform parametrilor prevăzuţi, este necesară utilizarea raţională a apei. Din această cauză, zilele acestea, furnizarea apei se face la presiune scăzută!

Conform Regulamentului Consolidat al Serviciului de Alimentare cu Apă Dârmănesti, apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti ale populaţiei, ale operatorilor economici şi, după caz, pentru combaterea şi stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale.

Utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele menţionate este permisă numai în măsura în care există disponibilităţi faţă de necesarul de apă potabilă al localităţilor, stabilit potrivit prescripţiilor tehnice în vigoare.

Serviciul de Alimentare cu apă face din nou apel ca, în perioadele secetoase din an, populația să nu folosească apa potabilă pentru irigații, ci doar în scop menajer. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Comments

comments